Національна радіокомпанія відновлює традицію «театру перед мікрофоном»

19 Листопада 2012
6531
19 Листопада 2012
17:57

Національна радіокомпанія відновлює традицію «театру перед мікрофоном»

6531
Національне радіо вже почало записувати вистави Молодого театру
Національна радіокомпанія відновлює традицію «театру перед мікрофоном»

Національна радіокомпанія України відновлює багаторічну традицію створення передач циклу  «Театр перед мікрофоном».

 

У якісно новому, сучасному форматі будуть записані і створені радіоверсії знакових вистав театрів  України. Як повідомляє прес-служба,  матиме унікальну нагоду відкрити для себе виконавську майстерність провідних українських артистів.



Розпочато радіопроект із записів вистав Київського академічного Молодого театру. Саме на цій сцені майже 100 років тому шукав нові форми і втілював свої найамбітніші ідеї визначний реформатор театру XX століття Лесь Курбас.



Вже записано три постановки: «Дон Жуан» Жана Батиста Мольєра, «Сатисфакція» за  п'єсою Вільяма Шекспіра «Венеціанський купець», «Сватання на Гончарівці» за знаменитою комедією Григорія Квітки-Основ' яненка. Прем'єра  «Сватання»  відбулася на сцені театру ще 8 серпня 1985 року. Комедію поставив Віктор Шулаков, нині її відновлено до 70-річчя від дня народження цього талановитого незабутнього митця. Зовсім скоро  радіоверсія вистави  вийде в рубриці «Театр перед мікрофоном - ХХІ століття».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», восени цього року вийшло друком видання «Українські обличчя кіно й театру». Книга є спільним проектом журналу «Кіно-Театр» і видавництва «Задруга». У виданні представлено 68 персоналій, серед яких Дмитро Мілютенко, Нонна Копержинська, Іван Миколайчук, Костянтин Степанков, Наталя Наум, Борислав Брондуков, Леонід Биков, Богдан Ступка, а також про майстрів, які перебувають у зеніті творчості - таких, як Федір Стригун, Богдан Козак, Михайло Голубович, Лариса Кадочникова, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Наталя й Ольга Сумські, Лесь і Назар Задніпровські, Ірина Дорошенко, Людмила Смородіна, Віталій Савчук та інші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6531
Читайте також
13.04.2012 09:07
Валентина Самченко, «Україна молода»
15 703
24.02.2012 10:00
Людмила Олтаржевська, «Україна молода»
22 577
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вик
4175 дн. тому
Наконец-то! Не прошло и 20-ти лет. Меньше надо было слюнями исходить по вышиванкам-бандерам-голодоморам, а больше по реальным прекрасным делам. Обожал радиоспектакли!
Вікторія
4175 дн. тому
і це класно!!! Ще з дитинства пам"ятаю радіовистави ;)) Гарний проект! з нетерпінням чекаю на прем"єри у радіоефірі!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду