У PR-конкурсі Pravda Awords 2012 перемогла компанія PR-House за проект зі збереження дитячого оперного театру

17 Жовтня 2012
3021
17 Жовтня 2012
12:24

У PR-конкурсі Pravda Awords 2012 перемогла компанія PR-House за проект зі збереження дитячого оперного театру

3021
У PR-конкурсі Pravda Awords 2012 перемогла компанія PR-House за проект зі збереження дитячого оперного театру

Головну нагороду на національному конкурсі Pravda Awords 2012 отримала  компанія соціальних комунікацій PR-House. У номінації «За найефективніше рішення поставленого завдання за допомогою PR-інструментів на базі етичних стандартів» компанія представила свій  антикризовий проект «Не остання вистава». Друге місце посіла PPR (за проект  Coca-Cola Ecofan), а третє - HPPR (Press-Pack Strategy Lirene). Переможці були визначені під час PR-конгресу.

 

За словами  директора компанії-переможця PR-House Наталії Красненкової, коротка інтенсивна інформаційна кампанія була реалізована цього літа на прохання Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей і юнацтва (на Подолі) з метою «врятувати будівлю театру від можливого знищення, колектив митців від звільнення, захистити можливості маленьких глядачів, а також право киян на збереження культурних цінностей столиці».

 

«Ми як колишні журналісти знаємо, що медіа - потужна сила. Тому основним інструментом комунікації з владою, від якої залежала доля театру, вибрали саме ЗМІ. Ми запросили журналістів на акцію під стінами театру, куди вивели весь хор та акторів, аби вони співали для людей, що прийшли на акцію просто неба. Я пам'ятаю, що Юля Дячук (журналістка "1+1"), яка прийшла на акцію як активіст, плакала, коли почула той хор, і усвідомила, що то може бути останнім їхнім виступом», - розказала пані Красненкова.

 

Кампанія була реалізована за два тижні, підготовка акції зайняла три дні. Як зазначила Наталія Красненкова бюджет акції був нульовим, але натомість подія викликала широкий резонанс в суспільстві, КМДА та Верховній Раді. Подекуди реакція була різкою, наприклад, глава відділу культури КМДА Світлана Зоріна назвала її учасників «хворими людьми». Однак вже через два тижні договір оренди на приміщення театру був подовжений на три роки.

 

 

«Стратегія була проста - змусити чиновників почути. Вони почули. Результат - договір оренди та законопроект депутата Валерія Писаренка, який зараз уже на розгляді у профільному комітеті парламенту. Цим законом будівлю театру буде повернуто до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації. Чимало інших установ теж ухвалили потрібні нашим "клієнтам" рішеням», - зазначив директор зі стратегій  PR-House Дмитро Крикун.

 

Наталія Красненкова та Дмитро Крикун подякували колегам-журналістам за професійні матеріали щодо ситуації довкола театру і зазначили, що перемога на конкурсі є спільною.

 

Компанія соціальних комунікацій «PR-House» заснована  журналістами  Наталею Красненковою та Дмитром Крикуном два роки тому. Основним напрямком роботи є соціальний PR та розбудова комунікації громадських організацій із суспільством (серед проектів: ВБО «Даун Сндром», «Стоп гепатит», «Всеукранська мережа ЛЖВ», «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій»,  UCAB, Організація «Право на здоров'я»), інші благодійні та культурні проекти.

 

 

«Детектор медіа»

Фото надані Наталією Красненковою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3021
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду