Броварський журналіст заявляє, що на нього напав власник кафе (+ВІДЕО)

30 Травня 2011
15362
30 Травня 2011
18:44

Броварський журналіст заявляє, що на нього напав власник кафе (+ВІДЕО)

15362
Власник кафе звинувачує журналіста в переслідуванні
Броварський журналіст заявляє, що на нього напав власник кафе (+ВІДЕО)

Шеф-редактор порталу «Афіша-Бровари» Андрій Качор стверджує, що на нього напав власник кафе Music Hall Роман Багмут. Сам пан Багмут це заперечує та вважає, що журналіст його переслідує.

 

Як розповів «Телекритиці» Андрій Качор, пригода трапилася 29 травня близько дев\'ятої години вечора, коли журналіст прийшов до місцевого кафе перевірити наявність українського меню.

 

«У нас близько місяця відбувається кампанія з українізації броварських кафе, барів, ресторанів: ми здійснюємо перевірку, щоб було українське меню, як того вимагає закон. Я один з учасників цієї ініціативи. Я прийшов до цього кафе удруге. Вперше я приходив місяць тому, просив книгу скарг, мені її не далі. Тепер я думав, якщо мені не дадуть книгу скарг, скласти акт про цю відмову», - зазначив Андрій Качор.

 

За його словами, як тільки він підійшов до кафе, власник Music Hall Роман Багмут почав йому перешкоджати: «Роман Багмут - син начальниці відділу культури міста Бровари Наталії Багмут - міського депутата фракції Партії регіонів, який мене знає і намагався не пропустити».

 

Втім, у кафе пан Качор зайшов і навіть спробував сісти. Однак після цього, за його словами, Роман Багмут почав виштовхувати його і бити. «Я попереджав, що я журналіст, що у мене при собі було посвідчення. Але витягнути я його не зміг», - сказав він. Також Андрій Качор повідомив, що викликав міліцію та написав відповідну заяву. Він стверджує, що нападник вибив йому передній зуб та порвав сорочку.

 

«Свідками події були десятки людей. Але приїхали друзі Багмута і почали розмовляти зі свідками. Потім до мене підходили знайомі і казали, що вони "нічого не бачили, бо це Рома Багмут"», - сказав пан Качор.

 

За словами журналіста очевидцям інциденту вдалось відзняти сутичку:

 

 

Натомість Роман Багмут заперечив ТК те, що він здійснив напад та вибив зуб журналісту, і зазначив, що Андрій Качор прийшов до його кафе з компанією, «пропалили диван та попросили у власника кафе знижку». «Що він міг - преса - у неділю робити? Я сказав, щоб він вийшов, а далі взяв його і вивів з кафе. Після цього приїхала міліція. Зняття побоїв коштує 850 гривень. Я пропонував заплати за це. Але він не захотів», - розповів пан Багмут.

 

За його словами, свідками цієї події було близько 30 осіб. Також він заперечив слова Андрія Качора про тиск на свідків.

 

«Качор Андрій постійно мене переслідує. Він постійно фотографує мене і машину. Щось пише, щось комусь розказує, ходить. Я його знаю заочно, а він про мене збирає інформацію вже два роки. Це все я розцінюю як наклеп. І моя заява так само лежить у міліції», - додав Роман Багмут.

 

Керівник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович у коментарі ТК зазначив, що Андрій Качор написав заяву про напад та нанесення тілесних ушкоджень, однак не вказав на те, що він є журналістом, і посвідчення ЗМІ, у якому працює, також не пред\'являв. За словами пана Жуковича, постраждалий був направлений на судово-медичну експертизу.

 

«Заява зареєстрована і ми проводимо зараз перевірку, щоб прийняти рішення відповідно до чинного законодавства, - сказав Микола Жукович. - За результатами експертизи буде прийняте рішення. Якщо це будуть серйозні тілесні ушкодження, це буде кримінальна справа. А якщо легкі, тоді йтиметься про адміністративну відповідальність».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду