Київські школярі використовують Інтернет здебільшого для спілкування в соцмережах

14 Листопада 2012
6297
14 Листопада 2012
17:23

Київські школярі використовують Інтернет здебільшого для спілкування в соцмережах

6297
Підлітки вибирають Інтернет і телебачення як джерела отримання інформації, слухають радіо та читають газети - одиниці. Про це повідомила директор Центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Оксана Денисюк, посилаючись на результати дослідження «Вплив ЗМІ на підростаюче покоління та формування комп'ютерної залежності у підлітків», пише УНІАН
Київські школярі використовують Інтернет здебільшого для спілкування в соцмережах

За даними опитування, інформацію з Інтернету отримують 92,6% учнів, із телебачення - 56,6%. Про те, що найчастіше інформацію шукають у газетах, сказали 3,5% підлітків, з радіопрограм  - 3,2%. 26,1% віддають перевагу книгам, а 9% - журналам. Не обрали жодного із зазначених джерел 0,1% респондентів.

 

Оксана Денисюк повідомила, що позитивний вплив від ЗМІ відчувають 23% опитаних підлітків, частково позитивний - 41,8%. Про частково негативний та негативний вплив ЗМІ сказали відповідно 15,5% та 4%. Не відчувають взагалі ніякого впливу ще 15,7%.

 

Більшість учнів також вважають, що інформації у ЗМІ слід довіряти частково - 89,5%. Повністю довіряють інформації у ЗМІ 2,5% опитаних, а 8% не довіряють.

 

За даними опитувіання, 65% столичних школярів щодня проводять свій час в Інтернеті. При цьому 33,4% заявили, що постійно прагнуть перевіряти свої сторінки у соціальних мережах та електронну пошту. 14,7% не уявляють, чим себе зайняти, коли немає доступу до комп'ютера. А 6% вважають, що спілкування в Інтернеті краще, ніж особисте спілкування.

 

На запитання, для чого найчастіше учні використовують мережу, 64,8% відповіли, що - для спілкування у соціальних мережах, чатах, на форумах. Для підготовки до уроків Інтернет використовують 46,5%, 40,3% - для перегляду фільмів, 30,7% - прослуховування музики.

 

Для доступу до комп'ютерних ігор Інтернет використовують 18%,  для перегляду розважальної інформації - 11,5%, для перегляду сайтів для дорослих - 2,4%. Для чогось іншого Інтернетом користуються ще 2,6%. 0,4% не визначили, для чого користуються мережею.

 

За словами фахівця, кожен другий школяр у свій вільний час грає у комп'ютерні ігри.

 

Дослідження проводилось у 2011-2012 рр. серед київських школярів віком від 13 до 16 років, їхніх вчителів та батьків, загалом було досліджено думки 7 тисяч респондентів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6297
Читайте також
18.10.2012 13:00
Тарас Назарук, для MediaSapiens
2 666
01.07.2011 09:05
Олександр Піддубний
50 552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду