Прокуратура розпочала перевірку інциденту в Броварах, під час якого журналістам розбили телефони

23 Жовтня 2012
5635
23 Жовтня 2012
15:32

Прокуратура розпочала перевірку інциденту в Броварах, під час якого журналістам розбили телефони

5635
Прокуратура розпочала перевірку інциденту в Броварах, під час якого журналістам розбили телефони

Броварська міжрайонна прокуратура перевіряє обставини інциденту із журналістами, що стався 20 жовтня у міському центрі культури під час візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Броварів. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

 

Журналісти звернулись до прокуратури із заявою на дії окремих, присутніх на події осіб, повідомивши, що ті перешкоджали їхній законній професійній діяльності та пошкодили їхнє майно - мобільні телефони, на які журналісти здійснювали відеофіксацію події.

 

Про результати перевірки і можливе рішення говорити поки зарано, уточнили в прес-службі прокуратури.

 

Нагадаємо, 20 жовтня коло входу до будинку культури «Прометей» невідомі розбили телефони журналістів та заважали їм працювати. Журналісти чекали приїзду прем'єр-міністра Миколи Азарова. У Броварському центрі культури він повинен був зустрітися з місцевим партійним активом.

 

Заступник голови Броварської райорганізації Партії регіонів Арсеній Кушніренко в сюжеті «Подробностей» на каналі «Інтер» повідомив, що захід був закритим для преси, а журналісти, на його думку, порушили протокол. Свідком події став губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк та представник міліції.

 

Журналіст «Подробностей» каналу «Інтер» Роман Бочкала, який 22 жовтня знімав у Броварах сюжет про інцидент, теж постраждав: його зіштовхнув зі сходів у приміщенні райдержадміністрації заступник голови Броварської РДА Микола Миронець. Журналіст скотився сходами, а чиновник сказав, що не чіпав його.

 

Роман Бочкала має намір звернутися із заявою до прокуратури. У прес-службі прокуратури «Детектор медіа» повідомили, що до них ця інформація поки не надходила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5635
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду