Броварський чиновник зіштовхнув зі сходів журналіста «Інтера»

23 Жовтня 2012
11171
23 Жовтня 2012
12:36

Броварський чиновник зіштовхнув зі сходів журналіста «Інтера»

11171
Роман Бочкала знімав сюжет про те, як у Броварах перешкоджали журналістам
Броварський чиновник зіштовхнув зі сходів журналіста «Інтера»

Заступник голови Броварської районної державної адміністрації Микола Миронець зіштовхнув зі сходів журналіста телеканалу «Інтер» Романа Бочкалу в приміщенні районної державної адміністрації. Журналіст скотився сходами, а чиновник сказав, що не чіпав його. Про це «Детектор медіа» розповів Роман Бочкала.

 

Відео інциденту було показано в сюжеті програми «Подробности» 22 жовтня.

 

Інцидент стався 22 жовтня о 15-й годині дня, розповів «Детектор медіа» Роман Бочкала. Журналіст знімав у Броварах матеріал про події в будинку культури «Прометей» 20 жовтня, коли представники місцевих чиновників перешкоджали роботі журналістів. Пан Бочкала намагався взяти коментар у осіб, які фігурують на відео, знятому місцевими журналістами на телефон 20 жовтня.

 

З відео місцевих журналістів видно обличчя особи, яка вибиває телефони з рук кореспондентів та інших учасників інциденту. «Це водій голови Броварської райдержадміністрації. Його ми зустріли прямо в приймальні шефа. Чоловік усе заперечує і спілкуватися з нами не хоче. А ось ще один учасник тих подій. Особа цього чиновника також зафіксувала камера преси - це заступник голови Броварської райадміністрації. Як він спілкується з журналістами, ми відчули на собі», - йдеться в сюжеті «Подробностей».

 

 

Після того, як Роман Бочкала представився, чиновник штовхнув його ліктем у спину зі словами «Вот и отлично». А після того, як журналіст скотився сходами і сказав: «Я упал, вы меня только что толкнули», відповів: «Я не толкал».

 

 


 

 

Із сюжету пана Бочкали стало відомо, що місцеві журналісти Аліна Дяченко (інтернет-видання «Маєш право знати») та Андрій Качор (газета «Громадський захист Київщини») звернулися до Броварської прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за 171-ю статтею - перешкоджання професійній діяльності журналістів. «Детектор медіа» очікує на відповідь прокуратури Київської області по цій справі.

 

Роман Бочкала сказав «Детектор медіа», що теж має намір звернутися із заявою до прокуратури. За його словами, сьогодні, 23 жовтня, зранку йому телефонував голова Броварської РДА Петро Іваненко, який вибачився та пообіцяв суворо покарати винних.

 

Нагадаємо, 20 жовтня коло входу до будинку культури «Прометей» невідомі розбили телефони журналістів та заважали їм працювати. Журналісти чекали приїзду прем'єр-міністра Миколи Азарова. У Броварському центрі культури він повинен був зустрітися з місцевим партійним активом.

 

Заступник голови Броварської райорганізації Партії регіонів Арсеній Кушніренко в сюжеті «Подробностей» повідомив, що захід був закритим для преси, а журналісти, на його думку, порушили протокол. Свідком події став губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк та представник міліції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - скріншоти відео програми «Подробности»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11171
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
maidan
4206 дн. тому
вот оно - пакращання!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду