В український прокат вийшов найдорожчий незалежний фільм

8 Листопада 2012
5822
8 Листопада 2012
18:52

В український прокат вийшов найдорожчий незалежний фільм

5822
На фільм за романом Девіда Мітчелла «Хмарний атлас» незалежні продюсери зібрали 100 млн доларів
В український прокат вийшов найдорожчий незалежний фільм

8 листопада в український прокат вийшла фантастична драма «Хмарний атлас» (Cloud Atlas) від творців «Матриці» братів Вачовські та режисера «Парфумера» Тома Тиквера, співпродюсером якої став українсько-російський продюсер Олександр Роднянський. Про це повідомляє ZN.ua.

 

Автори написали сценарій на основі однойменного роману Девіда Мітчелла, виданого у 2004 році. Інтелектуальний бестселер увійшов у всі списки найкращих творів XXI століття.

 

«Хмарний атлас», за інформацією ZN.ua, виявився найдорожчим незалежним фільмом в історії кінематографу. Бюджет фільму склав 100 мільйонів доларів. Німецький продюсер Штефан Арндт збирав кошти на зйомку фільму в Німеччині. Після презентації проекту на кількох фестивалях на нього підписалася студія Warner Bros. Потім приєдналися ще кілька інвесторів. Співпродюсером фільму став також Олександр Роднянський.

 

Цікаво те, що Том Тиквер і брати Вачовські знімали фільм паралельно, використовуючи окремі знімальні групи. Зйомки фільму проходили в Німеччині, а також у Британії й Іспанії. Це шість історій, дія яких відбувається в різний час, але вони тісно переплітаються між собою.

 

Робота над фільмом тривала чотири роки, однак самі зйомки всього близько трьох місяців.

 

Нагадаємо, у квітні 2011 року компанія Олександра Родянського AR Films придбала контрольний пакет акцій (51%) міжнародної кінокорпорації A Company Consulting & Licensing AG.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5822
Читайте також
25.07.2012 08:52
Константин Шавловский, www.afisha.ru
19 327
04.02.2012 16:22
Ірина Зубавіна, «Дзеркало тижня. Україна»
31 490
28.07.2011 09:29
Андрей Коняев, Lenta.Ru
16 600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду