detector.media
08.11.2012 18:52
В український прокат вийшов найдорожчий незалежний фільм
На фільм за романом Девіда Мітчелла «Хмарний атлас» незалежні продюсери зібрали 100 млн доларів

8 листопада в український прокат вийшла фантастична драма «Хмарний атлас» (Cloud Atlas) від творців «Матриці» братів Вачовські та режисера «Парфумера» Тома Тиквера, співпродюсером якої став українсько-російський продюсер Олександр Роднянський. Про це повідомляє ZN.ua.

 

Автори написали сценарій на основі однойменного роману Девіда Мітчелла, виданого у 2004 році. Інтелектуальний бестселер увійшов у всі списки найкращих творів XXI століття.

 

«Хмарний атлас», за інформацією ZN.ua, виявився найдорожчим незалежним фільмом в історії кінематографу. Бюджет фільму склав 100 мільйонів доларів. Німецький продюсер Штефан Арндт збирав кошти на зйомку фільму в Німеччині. Після презентації проекту на кількох фестивалях на нього підписалася студія Warner Bros. Потім приєдналися ще кілька інвесторів. Співпродюсером фільму став також Олександр Роднянський.

 

Цікаво те, що Том Тиквер і брати Вачовські знімали фільм паралельно, використовуючи окремі знімальні групи. Зйомки фільму проходили в Німеччині, а також у Британії й Іспанії. Це шість історій, дія яких відбувається в різний час, але вони тісно переплітаються між собою.

 

Робота над фільмом тривала чотири роки, однак самі зйомки всього близько трьох місяців.

 

Нагадаємо, у квітні 2011 року компанія Олександра Родянського AR Films придбала контрольний пакет акцій (51%) міжнародної кінокорпорації A Company Consulting & Licensing AG.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY