Роднянський вклав до $10 млн в онлайн-ігри

10 Серпня 2011
10325
10 Серпня 2011
12:31

Роднянський вклав до $10 млн в онлайн-ігри

10325
Роднянський вклав до $10 млн в онлайн-ігри

Підрозділ холдингу Олександра Роднянського AR Films AR Games придбав 25% компанії Syncopate, розробника та оператора ігрової платформи GameNet і російськомовних комп'ютерних ігор. Про цю угоду компанії повідомили у спільному прес-релізі, пишуть «Ведомости».



«У виробництві фільмів та ігор багато спільного, це бізнес створення та дистрибуції контенту, він мені зрозумілий, я можу допомогти компанії з творчою та фінансовою експертизою проектів. Багато фахівців, які беруть участь у виробництві кіноконтенту, - сценаристи, режисери і т. д. - могли би бути корисними і у виробництві ігор», - пояснив Роднянський.

 

За словами продюсера, поки про глибоку синергію кіновиробництва та індустрії онлайн-розваг не йдеться, але межі між цими видами бізнесу стираються. Як розповів Роднянський, на першому етапі AR Games вклала в Syncopate менше $10 млн.



Syncopate створели наприкінці 2010 року Олег Самбікін, Ілля Веригін і Василь Медведєв, котрі пішли з російської компанії - розробника ігор Innova Systems.



«Ми очікуємо, що участь у нашому бізнесі відомого на медіаринку експерта відкриє нові можливості для розвитку», - коментує співвласник і президент Syncopate Олег Самбікін. Наразі у портфелі компанії чотири гри, в найближчі півтора року має бути випущено ще не менше десяти.



Як говорить Самбікін, комерційне використання продуктів компанії почалося тільки в цьому році, тому за його підсумками Syncopate розраховує отримати виручку на рівні $5 млн, а в 2012 - $30-35 млн. Весь ринок клієнтських комп'ютерних онлайн-ігор він оцінює в $280 млн, а браузерних - в $100 млн у 2011 році. Як мінімум до кінця 2015 обсяг ринку комп'ютерних онлайн-ігор буде рости на 25-30% в рік, очікує президент Syncopate.



За оцінкою співробітника ігрового департаменту Mail.ru Group, для створення стійкого оператора онлайн-ігор потрібно близько $10 млн. Наприклад, вартість запуску комп'ютерної гри - до $1 млн на проект, включаючи маркетингові витрати в кілька сотень тисяч доларів на місяць.

 

Нагадаємо, нещодавно AR Films вклала $ 12 млн. у голівудську карину Біллі Боба Торнтона Jayne Mansfield`s Car («Машина Джейн Менсфілд»), а у квітні цього року вона придбала за 7,5-10 млн євро 51% німецької A Company, дистриб'ютора західного кіно в країнах Східної Європи.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду