МОЗ визначився з ліками, яких не можна рекламувати

25 Липня 2012
7271
25 Липня 2012
17:51

МОЗ визначився з ліками, яких не можна рекламувати

7271
Заборонено, зокрема, рекламу ліків від ожиріння та імпотенції
МОЗ визначився з ліками, яких не можна рекламувати

Міністерство охорони здоров'я визначило перелік лікарських засобів, рекламування яких заборонено. Відповідний наказ МОЗ № 422 від 6 червня 2012 року «Про деякі питання заборони рекламування лікарських засобів» зареєстровано 16 липня в Міністерстві юстиції.

 

Згідно з документом, крім рецептурних ліків заборонено рекламування також лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори; які можуть викликати синдром звикання (крім засобів для зовнішнього застосування); які застосовуються виключно для лікування жінок у період вагітності і годування груддю; які застосовуються для лікування дітей до 12 років.

 

Також заборонено рекламування засобів, що використовуються для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, особливо небезпечних інфекційних хвороб, ВІЛ/СНІДу, раку та інших пухлинних захворювань, хронічного безсоння, діабету, ожиріння (включаючи лікарські засоби, що використовуються для зменшення маси тіла), імпотенції (еректильної дисфункції).

 

Нагадаємо, 20 грудня 2011 року Верховна Рада ухвалила закон, який не повністю заборонив рекламу ліків. Дозволена реклама безрецептурних ліків і тих, які не внесені до переліку лікарських засобів, заборонених до рекламування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду