detector.media
25.07.2012 17:51
МОЗ визначився з ліками, яких не можна рекламувати
Заборонено, зокрема, рекламу ліків від ожиріння та імпотенції

Міністерство охорони здоров'я визначило перелік лікарських засобів, рекламування яких заборонено. Відповідний наказ МОЗ № 422 від 6 червня 2012 року «Про деякі питання заборони рекламування лікарських засобів» зареєстровано 16 липня в Міністерстві юстиції.

 

Згідно з документом, крім рецептурних ліків заборонено рекламування також лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори; які можуть викликати синдром звикання (крім засобів для зовнішнього застосування); які застосовуються виключно для лікування жінок у період вагітності і годування груддю; які застосовуються для лікування дітей до 12 років.

 

Також заборонено рекламування засобів, що використовуються для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, особливо небезпечних інфекційних хвороб, ВІЛ/СНІДу, раку та інших пухлинних захворювань, хронічного безсоння, діабету, ожиріння (включаючи лікарські засоби, що використовуються для зменшення маси тіла), імпотенції (еректильної дисфункції).

 

Нагадаємо, 20 грудня 2011 року Верховна Рада ухвалила закон, який не повністю заборонив рекламу ліків. Дозволена реклама безрецептурних ліків і тих, які не внесені до переліку лікарських засобів, заборонених до рекламування.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY