Український фотограф увійшов до числа претендентів на грант фонду Мануеля Рівери-Ортіса

8 Липня 2012
5123
8 Липня 2012
15:05

Український фотограф увійшов до числа претендентів на грант фонду Мануеля Рівери-Ортіса

5123
Документаліст Максим Дондюк може отримати 5 тис. доларів для продовження роботи над проектом про туберкульоз в Україні
Український фотограф увійшов до числа претендентів на грант фонду Мануеля Рівери-Ортіса
Фонд Мануеля Рівери-Ортіса оголосив претендентів на здобуття гранту 2012-го року. У переліку з 12-ти всесвітньо відомих фотографів, обраних із числа 262-х фотографів, – український документаліст Максим Дондюк. Про це повідомляється у прес-релізі фонду.


До числа фіналістів увійшли: 
 
 
1. Марі Баронне (Marie Baronnet), Франція, з проектом «Перетин лінії» що, заглиблює у соціально-політичні питання, пов'язані з питанням перетину кордону між США і Stephen DockМексикою. 
 
2. Стівен Док (Stephen Dock), Франція, з проектом про кочовиків із Туарега 
на півночі Малі.
 
3. Максим Дондюк, Україна, з проектом, що документує умови лікування хворих на туберкульоз у країнах пострадянського простору.
 
4. Лора Ель-Тантаві (Laura El-Tantawy), Великобританія, з проектом «У тіні пірамід», що досліджує сутність єгипетської ідентичності.
 
5. Крістоф Джин (Christophe Gin ), Франція, з проектом «Ворота Ельдорадо» про будні нелегальних емігрантів із Бразилії, у новому європейському Ельдорадо – Французькій Гвінеї.  
 
6. Дієго Ібарра (Diego Ibarra), Аргентина, із серією про невидимі, на перший погляд, рани війни і психіатричну кризу в галузі охорони здоров'я в Іраку.
 
7. Самуель Джеймс (Samuel James), США, з фоторозповіддю про 
боротьбу за владу, землю і нафту в Нігерії на прикладі найзабрудненішого регіону Африки.
 
8. Густаво Джоновіч (Gustavo Jononovich), Аргентина, з проектом про експлуатацію природних ресурсів в Латинській Америці та її екологічні наслідки. 
 
9. Жеремі Юнг і Віржіні Терасс (Jérémie Jung & Virginie Terrasse), Франція, із серією робіт про підлітків Грендандії та високий рівень суїциду серед молодих ескімосів.  
 
10. Себастьян Ліст (Sebastian Liste), Іспанія, що у проекті «Бразильський Далекий Захід» подає візуальну карту щодо походження нерівності і насильства в Бразилії на грунті земельних спорів.
 
11. Маріо Мікілоу (Маріо Macilau), Мозамбік, з проектом про долі безпритульних дітей в різних країнах Африки (Ангола, Сьєрра-Леоне, Гана, Кенія і Конго). Фотограф зафіксував малих африканців у ролі домашньої прислуги та робітників прихованих від сторонніх очей плантацій.
 
12. Антоніо Педроса (Antonio Pedrosa), Португалія, з фотохронікою наслідків економічної і соціальної кризи ромів Португалії.
 
 
Ім`я фотографа, який здобуде грант, назвуть наступного тижня у Парижі.
 
 
Портрет 
 

Фонд Мануеля Рівери-Ортіса (The Manuel Rivera-Ortiz Foundation for International Photography) було засновано 2010-го року відомим американським фотографом пуерторіканського походження. Мета неприбуткової організації – сприяти висвітленню соціальних проблем, підтримуючи фотографів, які працюють у країнах, що розвиваються.
 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду