Олег Клімов просить «Портфолио ревю» надати шанс Максиму Дондюку

13 Серпня 2011
11611
13 Серпня 2011
23:15

Олег Клімов просить «Портфолио ревю» надати шанс Максиму Дондюку

11611
Олег Клімов просить «Портфолио ревю» надати шанс Максиму Дондюку

«Король репортажа» за результатами всесоюзного конкурсу 1990-го року, відомий російський фотограф Олег Клімов просить журі престижного міжнародного конкурсу РФ «Портфолио ревю» надати шанс представити свої роботи українському документалісту Максиму Дондюку. Олег Клімов викладає курс Non-fiction Photography і є керівником майстерні «Документальна фотографія» в Школі фотографії та мультимедіа імені А. Родченка (Москва).

 

«Шановний оргкомітете,  зазначив у своєму відкритому зверненні фотограф− Внаслідок обставин я публічно відмовився від участі в  "Портфолио ревю" та отримав певну кількість листів. Я хотів би скористатися своїм неіснуючим правом, згідно з правилами, і надати можливість Максиму Дондюку показати свій проект у Москві. Дякую за розуміння».

 

Раніше Олег Клімов оголосив, що відмовляється від своєї участі у конкурсі. Причина, за його словами,  завчасно оголошений склад міжнародних рев`юерів ще до конкурсної участі в програмі зазнав значних змін і доповнень. У відповідь фотограф заявив, що готовий передати право на свою участь у конкурсі будь-якому фотожурналісту чи документалісту, який переконливо аргументує, що «приймальна комісія» незаслужено позбавила його можливості ознайомити зі своїми світлинами міжнародних рев`юерів.

 

Максим Дондюк, який спеціалізується на документальному і кризовому фото, цього року подавав світлини на розгляд журі «Портфолио ревю». Однак його роботи, зокрема, проект «Туберкульоз», до програми включено не було. Після цього Дондюк надіслав Клімову листа, зазначивши, що для нього є дуже важливим показати свої роботи у Москві. Зокрема через те, що проект, при допомозі якого він хоче привернути увагу до пандемії туберкульозу в Україні, за форматом підходить для публікації у небагатьох виданнях. «Спасибі Вам, Олеже, що дали хоча б шанс потрапити на це бісове "Портфолио ревю"…», - написав фотограф.

 

Зазначимо, що, окрім зйомок у туберкульозних диспасерах, Максим Дондюк при допомозі ЗМІ збирає кошти для хворих. Цим проектом документаліст займається за власною ініціативою та без жодного фінансування.

 

Проект «Портфолио ревю» започатковано в 1970-тих роках та утверджено в 1980-х у Х`юстоні. По суті, це модель розвитку освіти та розбудови структури спільноти фотографів, що сприяє розвитку їхньої професійної кар`єри. Цілі Міжнародного портфоліо ревю у Москві - пошук і особисте подання робіт талановитих російських фотографів до уваги найбільших фахівців світової фото- і арт-сцени. З-поміж них - куратори найбільших музеїв, видавці, редактори журналів, власники галерей, представники фотоагентств, колекціонери, впливові арт-критики.


Цього року «Портфолио ревю» вперше пройде в Москві з 29 серпня по 2 вересня за участі 185 авторів найкращих, на думку журі, робіт. За інформацією Foto.ua, з-поміж українських фоторгафів у конкурсі перемогли Юлія Дроздек, Анна Войтенко, Вадим Трикоз, Роман Пятковка, Василіса Незабаром, Влад Краснощок та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду