detector.media
08.07.2012 15:05
Український фотограф увійшов до числа претендентів на грант фонду Мануеля Рівери-Ортіса
Український фотограф увійшов до числа претендентів на грант фонду Мануеля Рівери-Ортіса
Документаліст Максим Дондюк може отримати 5 тис. доларів для продовження роботи над проектом про туберкульоз в Україні
Фонд Мануеля Рівери-Ортіса оголосив претендентів на здобуття гранту 2012-го року. У переліку з 12-ти всесвітньо відомих фотографів, обраних із числа 262-х фотографів, – український документаліст Максим Дондюк. Про це повідомляється у прес-релізі фонду.


До числа фіналістів увійшли: 
 
 
1. Марі Баронне (Marie Baronnet), Франція, з проектом «Перетин лінії» що, заглиблює у соціально-політичні питання, пов'язані з питанням перетину кордону між США і Stephen DockМексикою. 
 
2. Стівен Док (Stephen Dock), Франція, з проектом про кочовиків із Туарега 
на півночі Малі.
 
3. Максим Дондюк, Україна, з проектом, що документує умови лікування хворих на туберкульоз у країнах пострадянського простору.
 
4. Лора Ель-Тантаві (Laura El-Tantawy), Великобританія, з проектом «У тіні пірамід», що досліджує сутність єгипетської ідентичності.
 
5. Крістоф Джин (Christophe Gin ), Франція, з проектом «Ворота Ельдорадо» про будні нелегальних емігрантів із Бразилії, у новому європейському Ельдорадо – Французькій Гвінеї.  
 
6. Дієго Ібарра (Diego Ibarra), Аргентина, із серією про невидимі, на перший погляд, рани війни і психіатричну кризу в галузі охорони здоров'я в Іраку.
 
7. Самуель Джеймс (Samuel James), США, з фоторозповіддю про 
боротьбу за владу, землю і нафту в Нігерії на прикладі найзабрудненішого регіону Африки.
 
8. Густаво Джоновіч (Gustavo Jononovich), Аргентина, з проектом про експлуатацію природних ресурсів в Латинській Америці та її екологічні наслідки. 
 
9. Жеремі Юнг і Віржіні Терасс (Jérémie Jung & Virginie Terrasse), Франція, із серією робіт про підлітків Грендандії та високий рівень суїциду серед молодих ескімосів.  
 
10. Себастьян Ліст (Sebastian Liste), Іспанія, що у проекті «Бразильський Далекий Захід» подає візуальну карту щодо походження нерівності і насильства в Бразилії на грунті земельних спорів.
 
11. Маріо Мікілоу (Маріо Macilau), Мозамбік, з проектом про долі безпритульних дітей в різних країнах Африки (Ангола, Сьєрра-Леоне, Гана, Кенія і Конго). Фотограф зафіксував малих африканців у ролі домашньої прислуги та робітників прихованих від сторонніх очей плантацій.
 
12. Антоніо Педроса (Antonio Pedrosa), Португалія, з фотохронікою наслідків економічної і соціальної кризи ромів Португалії.
 
 
Ім`я фотографа, який здобуде грант, назвуть наступного тижня у Парижі.
 
 
Портрет 
 

Фонд Мануеля Рівери-Ортіса (The Manuel Rivera-Ortiz Foundation for International Photography) було засновано 2010-го року відомим американським фотографом пуерторіканського походження. Мета неприбуткової організації – сприяти висвітленню соціальних проблем, підтримуючи фотографів, які працюють у країнах, що розвиваються.
 

«Детектор медіа»
Фото - http://ru.wikipedia.org
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY