Роботи Дондюка представлять у нью-йоркській галереї фотоагентства VII

17 Березня 2012
5031
17 Березня 2012
11:30

Роботи Дондюка представлять у нью-йоркській галереї фотоагентства VII

5031
як фіналіста премії 2012 Photo Evidence Book Award
Роботи Дондюка представлять у нью-йоркській галереї фотоагентства VII
Український фотограф Максим Дондюк став фіналістом премії Photo Evidence Book Award 2012 із серією робіт про епідемію туберкульозу в Україні.
 
 
 
Поряд з кращими роботами інших учасників, світлини документаліста будуть представлені у галереї фотоагентства VII. Колективна виставка відбудеться у жовтні цього року у Нью-Йорку.

Фотоконкурс Photo Evidence Book Award проводиться вдруге. Його учасниками є фотографи з усього світу, яким притаманні «мужність і самовідданість у обстоюванні прав людини,  несправедливості та захисті людської гідності».  Переможець конкурсу отримує можливість випустити книгу свого проекту. Також його роботи, поряд з проектами чотирьох  фіналістів премії, входять до експозиції галереї фотоагентства VII.

Цього року першість у Photo Evidence Book Award здобув італійський фотограф Алекс Масі (Alex Masi) із проектом про Індію «Друга катастрофа Бхопала».
 
 
 
До числа фіналістів премії, окрім Максима Донюка, увійшов російський фотограф Влад Сохін (Росія-Португалія) із серією «Плач Мері: жорстоке ставлення до жінок в Папуа-Новій Гвінеї».
 
 
 
 
Також члени журі 2012 Photo Evidence Book Award відзначили роботи Мішеля Франкфутера (Michelle Frankfurter) із США. Він що представив документальну розповідь Destino про нелегальних емігрантів Центральної Америки та їх небезпечну подорож ватажним мотягом у Мексиці. 
 
  
 
Ще одна фіналістка - американка Ліза Вілтc (Lisa Wiltse) із проектом  «Вугільні діти Алінгана» про дитячу працю у філіпінських шахтах.
 
 

Нагадаємо, раніше із серією робіт про епідемію туберкульозу в Україні Максим Дондюк завоював «Премію досконалості» Picture of the Year International (POYi).
 
Мультимедійний проект Дондюка здобув перше місце на «Черніговфотофесті-2011». Такожін переміг на 5-му Міжнародному фестивалі фотожурналістики «Вильнюсский фотографический круг-2011». Мультимедійний проект Дондюка здобув перше місце на «Чернігівфотофесті-2011». Роботи документалыста были відзначені журі конкурсу Yonhap International Press Photo Awards (Південна Корея). Також Дондюк став фіналістом Pikto International Competition (Канада). 
  
«Детектор медіа»
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду