Полтавська міліція розбирається із сержантом, який не давав Андрушкові знімати

30 Серпня 2011
14729
30 Серпня 2011
18:53

Полтавська міліція розбирається із сержантом, який не давав Андрушкові знімати

14729
Полтавська міліція розбирається із сержантом, який не давав Андрушкові знімати

УМВС України в Полтавській області створило спеціальну комісію, яка розслідує інцидент, що стався з журналістом СТБ Сергієм Андрушком у селищі Ромодан Миргородського району. Про це повідомила прес-служба УМВС, пише «Обком».

 

Як писала «Детектор медіа» про перешкоджання законній діяльності журналістів працівником міліції повідомив у своєму блозі на «Українській правді» журналіст СТБ Сергій Андрушко.

 

«Ми (журналіст Сергій Андрушко та оператор В'ячеслав Цвітков) фільмували святкування дня селища Ромодан. На прохання громадської організації "Центр UA". Своє рішення міліціянт прокоментував так: "Райдержадміністрація заборонила знімати. Вас ніхто не запрошував"», - написав пан Андрушко.

 

Згодом, за його словами, той самий міліціонер схопив відеокамеру й вимагав витягнути з неї касету з уже знятим відеоматеріялом і наказував сісти в міліційну машину.

 

Це сталося через кілька хвилин по тому, як журналіст брав коментар у Наталі Дудник, голови Миргородської районної ради, про те, чому закрилася Ромоданівській школа I-II ступенів.

 

Сергій Андрушко знімає документальний фільм із серії «Відкритий доступ» за ініціативою громадської організації «Центр UA» в партнерстві з «Новим громадянином», зокрема, про те, як можна скористатися новим законом «Про доступ до публічної інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14729
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SmacK
4614 дн. тому
Не слышно его нигде и не видно, после того как он ушел с новостей. А на телекритику можно всем заказать пиар такой, если сидишь вне кадра? Или только блаты играют роль?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду