«Студія Пілот» запускає супутниковий телеканал «Сонце»

21 Березня 2012
17341
21 Березня 2012
15:28

«Студія Пілот» запускає супутниковий телеканал «Сонце»

17341
«Студія Пілот» запускає супутниковий телеканал «Сонце»

Українська продакшн-компанія «Студія Пілот» запускає супутниковий телеканал з логотипом «Сонце». Рішення про видачу ліцензії телеканалу прийняла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 21 березня.

 

Ліцензіатом стало ТОВ «Солар медіа». За даними єдиного державного реєстру, ця юридична особа була створена 16 лютого. Генеральним директором компанії є Віра Губенко, яка раніше працювала заступником директора «Студії Пілот», засновниками телеканалу виступили ПП «Студія Пілот», а також Олександр Брикайло та Сергій Лавренюк.

 

За словами Олександра Брикайла, який представляв канал Нацраді, «Сонце» показуватиме всі програми, які протягом 13 років виробляє продакшн «Студія Пілот», а також закупний продукт, у тому числі фільми та серіали. Слоган «Сонця» - «Канал позитивних емоцій».

 

Згідно з програмною концепцією, канал мовитиме цілодобово, національний продукт становитиме 12 годин на добу, програми власного виробництва - 3 години 38 хвилин. Формат «Сонця» - розважальний з фільмопоказом. В ефірі транслюватимуться розважально-музичні програми (9 годин 36 хвилин на добу), дитячі (4 години на добу) та фільмопоказ (6 годин 8 хвилин на добу).

 

На запитання членів Нацради, які дитячі програми показуватиме телеканал, пан Брикайло відповів, що це проект власного виробництва «Еники-беники», а також анімаційні серіали та закупні дитячі шоу, досвід дубляжу яких має «Студія Пілот». «Наша адаптація мультсеріалу "Сімпсони" визнана найкращою адаптацією у світі», - зауважив він.

 

Телеканал планує мовити із супутника Astra 4A. Олександр Брикайло повідомив, що в «Студії Пілот» є майже всі технічні можливості для початку мовлення, залишилося лише звести ефірну апаратну. Це планується зробити в грудні, а мовлення канал має розпочати в січні 2013 року. Пан Брикайло розраховує, що інвестиції, вкладені в канал, повернуться за вісім років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17341
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
slavko
4410 дн. тому
Молодці! Не чекав навіть... Вєрка смалить!
Квазар
4410 дн. тому
Ким адаптація мультсеріалу "Сімпсони" визнана найкращою адаптацією у світі??? Брикайло сам визначив? А як же перефразував. Написали б правду: наша студія була здатна погодитися платити меншу суму акторам і зробити дешевше. 1+1 нові сезони зробили не гірше!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду