Нацрада переоформила ліцензії ZIK, «Сіті» й «Алекс», водночас призначивши їм перевірки

29 Лютого 2012
8382
29 Лютого 2012
20:01

Нацрада переоформила ліцензії ZIK, «Сіті» й «Алекс», водночас призначивши їм перевірки

8382
Нацрада переоформила ліцензії ZIK, «Сіті» й «Алекс», водночас призначивши їм перевірки

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» (телеканал ZIK) на предмет дотримання програмної концепції та законодавства про рекламу. Таке рішення ухвалене на засіданні 29 лютого під час переоформлення двох ліцензій каналу.

 

ZIK переоформив ліцензію у зв'язку зі зміною керівних і наглядових органів. Генеральним директором замість Євгена Грідіна став Андрій Кісера, який був виконавчим директором, до складу редакційної ради увійшли Дмитро Добродомов, Михайло Курус та Ірина Білоус замість Євгена Грідіна, Романа Вінтоніва та Галини Роспопи.

 

Доповідаючи це питання, голова Нацради Володимир Манжосов звернув увагу на дані останнього моніторингу каналу, який засвідчив відхилення від програмної концепції та ознаки порушення закону «Про рекламу»: перевищення частки реклами з 19:00 до 20:00, з 16:00 до 17:00, з 8:00 до 9:00, а також повідомлення в спонсорському ролику інформації про комплекс відпочинку з адресою й телефонами.

 

Представник телеканалу на засіданні не зміг прокоментувати результати моніторингу, оскільки щойно про них почув.

 

Аналогічна із ZIK ситуація виникла з ТОВ «Гравіс» (каналом «Сіті»): йому теж призначили позапланову перевірку разом з рішенням про переоформлення ліцензії.

 

«Сіті» переоформив ліцензію у зв'язку зі зміною керівних і наглядових органів: генеральним директором замість Віталія Докаленка став Антон Яригін, а також помінявся склад редакційної ради:

 

Були

Стали

Олена Громницька

Дмитро Зубко

Олександр Ситник

Сергій Руденко

Олег Наливайко

Ірина Полтавець

Людмила Король

Олена Товстенко

Володимир Задорожний

Наталія Панченко

Лілія Кавецька

Дмитро Репік

 

Володимир Манжосов вказав на результати моніторингу, за даними якого канал зменшив обсяг культурно-мистецьких, науково-просвітницьких програм, власного виробництва і національного продукту, а також не відмежовував належним чином рекламу (відбивка «Реклама» була лише на початку рекламного блоку).

 

Представники каналу (юрист і директор з розвитку) пояснили, що на «Сіті» планується серйозне переформатування на канал дитячого фільмопоказу (уже зараз кількість дитячих програм збільшено), але остаточний формат ще узгоджується керівництвом, тому канал поки не переоформлює програмну концепцію.

 

Відхилення, які зафіксувала Нацрада, представники «Сіті» назвали несистематичними. «Але є інтерв'ю ваших нових керівників, які на всю країну кажуть, що все змінилося і не буде власного виробництва. До нас телефонували після цього журналісти і питали, а як же тепер "Сіті" буде дотримуватися умов ліцензії», - зауважила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

На думку членів регуляторного органу, перевірка якраз і виявить, чи є зміни в програмній концепції ситуативними, чи системними.

 

Позапланова перевірка «Сіті» стосуватиметься дотримання умов ліцензії на супутникове мовлення. По одній з двох ефірних ліцензій каналу цього року відбуватиметься планова перевірка у зв'язку із наближенням закінчення строку дії ліцензії.

 

Так само Нацрада призначила позапланову перевірку ПрАТ «ТРК "Алекс"» із Запоріжжя, розглядаючи питання про переоформлення ліцензії.

 

ТРК «Алекс», крім зміни керівних і наглядових органів та власників, хотіла також змінити програмну концепцію мовлення, уніфікувавши її для вихідних і буднів. Також у концепції в частці іноземної продукції (6 годин на добу) замість інформаційної програми «Сегодня» телеканалу НТВ (15 хвилин) мали записати інформаційну програму «Новости 24» телеканалу РЕН ТВ (25 хвилин). Керівник компанії на запитання членів Нацради повідомив, що інший іноземний продукт в ефірі - це теж програми РЕН ТВ.

 

Нацрада відмовилася переоформлювати концепцію ТРК «Алекс», тому що хоче перевірити, чи не відбувається в ефірі ретрансляція неадаптованого каналу РЕН ТВ.

 

Разом з тим регулятор вніс зміни до ліцензії щодо керівництва і власників:

 

Були

Стали

Керівник

голова правління Лариса Єфремова

т. в. п. голови правління Анатолій Півненко

Редакційна рада

Лариса Єфремова

Дмитро Іванов

Анатолій Півненко

Анатолій Півненко

Максим Шпаченко

Зоя Карпова

Ольга Баранова

Інна Бахтіна

Власники

ВАТ «Мотор Січ», Запоріжжя - 30%

ПАТ «Мотор Січ», Запоріжжя - 30%

ВАТ «Тера», Запоріжжя - 49%

ПрАТ «Тера-гарант», Запоріжжя - 49%

ДП «Мотор-інтеркос» ТОВ «Континенталь транс», Запоріжжя - 21%

ДП «Мотор-інтеркос» ТОВ «Континенталь транс», Запоріжжя - 21%

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8382
Читайте також
02.05.2010 09:15
Наталья Выговская, для «Детектор медіа»
30 969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду