Нацраду просять перевірити ТРК «Алекс» через трансляцію фільму «Зграя»

18 Січня 2010
22451
18 Січня 2010
19:01

Нацраду просять перевірити ТРК «Алекс» через трансляцію фільму «Зграя»

22451
Нацраду просять перевірити ТРК «Алекс» через трансляцію фільму «Зграя»

Народний депутат (фракція БЮТ) Валерій Крайнєв звернувся 11 січня до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією провести перевірку дотримання чинного законодавства ЗАТ «ТРК "Алекс"» (м. Запоріжжя) при трансляції в ефірі фільму «Зграя». Про це Національна рада повідомила у своєму листі до Центральної виборчої комісії з результатами моніторингу за 4-11 січня.

 

У фільмі «Зграя», на думку депутата, наводиться недостовірна інформація про одного з кандидатів на пост президента. У 8-хвилинному ролику фігурують Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко.

 

Також Нацрада опрацьовує питання поширення Харківською ОДТРК передвиборних матеріалів за рахунок і в межах коштів держбюджету. Щодо них, за інформацією представника Нацради в Харківській області, надійшла скарга довіреної особи одного з кандидатів до окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 172.

 

За наявною інформацією, Харківською ОДТРК і ТОВ «ТРК "Регіон"» не виконано рішення Національної ради від 09.12.09 № 2419, згідно з яким ці компанії мали забезпечити можливість проведення передвиборної агітації кандидатом у президенти Петром Симоненком за рахунок коштів Державного бюджету України у межах території Харківської області.

 

Загалом, за тиждень моніторингу Нацрада відзначає збільшення політичної реклами та агітаційних повідомлень в ефірі місцевих мовників, а також збільшення привітань кандидатів на адресу співвітчизників. Регуляторний орган констатує, що висвітлення виборчих перегонів здійснюється у вигляді включень до інформаційних програм коротких відеорепортажів про дії кандидатів, вони є учасниками інформаційно-аналітичних передач, ранкових і вечірніх ток-шоу.

 

Наразі з 4 по 11 січня 2010 року було виявлено наступні ознаки порушень:

 

- відсутність ідентифікації політичної реклами й агітації (ст. 9 Закону України «Про рекламу», ч. 10 ст. 64 Закону України „Про вибори Президента України")  - в ефірі 6 компаній;

 

- включення агітаційних матеріалів до інформаційних програм (ч. 10 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України») - в ефірі 1 компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду