Нацрада закликає «Сіті» визначитися з програмною концепцією

12 Квітня 2012
7095
12 Квітня 2012
12:05

Нацрада закликає «Сіті» визначитися з програмною концепцією

7095
Оксана Головатенко хоче знати, коли канал внесе до ліцензії зміни
Нацрада закликає «Сіті» визначитися з програмною концепцією

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома наявність порушень програмної концепції ТОВ «Гравіс» (телеканал «Сіті»), зобов'язавши канал їх усунути і надіслати звіт про проведену роботу. Таке рішення Нацрада прийняла 11 квітня за результатами позапланової перевірки телекомпанії.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, перевірка зафіксувала відхилення в програмній концепції: збільшення обсягу інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм на 15 хвилин, розважально-музичних - на півгодини, дитячих - на 35 хвилин, фільмопоказу - на 3,5 години, зменшення обсягу реклами на 1,5 години.

 

Представник каналу, юрист Ірина Стройко, пояснила, що цього дня зменшилася рекламна квота, за рахунок чого незначно збільшилася квота дитячих програм і фільмопоказу.

 

«Але ви вже два місяці ведете діяльність зі зміненою сіткою і не вносите ніяких змін до ліцензії. Я хочу почути, коли це відбудеться», - звернулася до представників «Сіті» Оксана Головатенко.

 

За словами пані Стройко, нова програмна концепція ще не затверджена керівництвом і відбувається поступовий процес зміни сітки мовлення.

 

Тим часом начальник департаменту розвитку мереж мовлення «1+1» («Сіті» входить до групи «1+1») Олег Черниш зауважив, що на повторний регіональний цифровий конкурс «Сіті» подався вже з новою програмною концепцією, під яку планується підвести й чинні ліцензії. «Зараз триває процес закупівлі продукту, і ми сподіваємося протягом місяця надати Нацраді зміни», - сказав він.

 

Нагадаємо, Нацрада призначила перевірку «Сіті», спираючись на дані моніторингу. У Нацраді представники каналу пояснювали зміни в ефірі майбутніми планами переформатування на канал дитячого фільмопоказу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду