ТАВР купує «Мюзік радіо»?

21 Лютого 2012
7547
21 Лютого 2012
19:02

ТАВР купує «Мюзік радіо»?

7547
ТАВР купує «Мюзік радіо»?

За інформацією джерел «Детектор медіа», радіогрупа «ТАВР медіа» купує мережу «Мюзік радіо» в холдингу Business Radio Group. Угода може відбутися вже найближчими днями.

 

Генеральний продюсер Business Radio Group («Шансон», «Шарманка», Business Radio, DJ FM, «Ренесанс») Анатолій Євтухов не зміг ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію. Водночас генеральний директор ТАВРу Ігор Чернишов сказав, що «спростовує ці чутки».

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», йдеться про продаж усієї мережі, що охоплює дев'ять міст. Нагадаємо, що зараз із позивним «Мюзік радіо» мовлять три компанії - ТОВ «Мюзікрадіо», ТОВ «Радіо Тернопіль» і ПП «Студія ВТВ». Радіомережа охоплює Київ, Дніпропетровськ, Судак АР Крим, Сєверодонецьк Луганської області, Кам'янець-Подільський Хмельницької області, Ніжин Чернігівської області, Івано-Франківськ, Нововолинськ Волинської області та Вінницю.

 

«Детектор медіа» ще рік тому писала про наміри Анатолія Євтухова продати «Мюзік радіо». «Я теж із задоволенням залучив би інвестора або продав наші недобудовані мережі Business Radio чи "Мюзік радіо" для того, щоб перенести цю капіталізацію на основні станції («Шансон» і «Шарманку» - ТК) і зміцнити їхні позиції», - зазначав пан Євтухов, коментуючи продаж мережі «Наше радіо» «Українському медіахолдингу».

 

За даними «Детектор медіа», про продаж інших радіостанцій Business Radio Group поки не йдеться.

 

Радіостанції «Мюзік радіо» торік виповнилося 18 років. Спершу вона мовила тільки в Києві, згодом у Дніпропетровську. З 2000 року виходила в ефір у форматі easy listening (легка музика). З 2004 року «Мюзік радіо» належало Радіогрупі УМХ. Навесні 2009 року радіостанцію придбала Business Radio Group. Згодом ТОВ «Мюзікрадіо» виграло чотири частоти, а одна з двох ліцензій ТОВ «Радіо Тернопіль» була переоформлена на «Мюзік радіо» (інша ліцензія - на «Шарманку»). Восени 2009 року було заявлено, що «Мюзік радіо» змінює формат на «радіо на замовлення».

 

Нагадаємо, минулого року ТАВР придбав радіомережу «Дача» в холдингу «Ера» Андрія Деркача. Ігор Чернишов цю інформацію також спершу не підтверджував, а згодом сказав, що «Дачу» не придбали, а «отримали актив в управління». Тимчасом як президент холдингу «Ера», до якого входила «Дача», Ігор Лоташевський підтвердив «Коммерсанту», що 26 вересня була закрита угода з продажу «Дачі» групі ТАВР.

 

За даними компанії TNS (злиті хвилі 2+3/2011), «ТАВР медіа» має другу за величиною сукупну частку ринку (29,74%) серед груп мережевих радіостанцій України, поступаючись Радіогрупі УМХ (30,13%). За часткою ринку в Києві (24,96%) ТАВР посідає перше місце (в УМХ - 21,77%). Придбання «Мюзік радіо» може зміцнити позиції радіохолдингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7547
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Настоящий //
4449 дн. тому
А вы бы взяли и назвали статью "Евтухов и Чернышов врут, как всегда" . Или на год забыли бы об их существовании. Об этой новости неделю... уже говорят на сайтах и форумах, а вы наконец одуплились.
//
4449 дн. тому
Вінницю забули, там теж окрема ліцензія.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду