Найбільше радіочастот Нацрада віддала «Мюзік-радіо»

2 Липня 2009
22992
2 Липня 2009
18:11

Найбільше радіочастот Нацрада віддала «Мюзік-радіо»

22992
Найбільше радіочастот Нацрада віддала «Мюзік-радіо»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців у конкурсі на частоти, оголошеному  28 квітня 2009 року.

 

На конкурс було запропоновано 126 радіочастот, однак мовників зацікавили тільки 26 - на 100 частот не було подано жодної заявки.

 

У конкурсі взяли участь 14 мережевих та 18 локальних телекомпаній. Найбільшу кількість частот отримало «Мюзік радіо», яке нещодавно заявило про переформатування мережі.  Цій станції Нацрада віддала 4 привабливі ФМ-частоти в Судаку, Сєвєродонецьку, Кам'янці-Подільському та Ніжині.

 

Найбільшу кількість заявок - 20 - подала Національна радіокомпанія України, проте Нацрада задовольнила тільки дві з них (Гайсин Вінницької та Гайворон Кіровоградської обл.). НРКУ сплатила понад 40 тисяч гривень конкурсної застави. З них тільки 3,3 тисячі буде зараховано в оплату ліцензійного збору, решта поповнить держбюджет.

 

Загалом співвідношення поданих заявок та отриманих ліцензій по радіомережах є таким:

 

  1. НРКУ 20:2
  2. ТРК «Ера» 3:1
  3. Радіо «Кохання» 4:0
  4. Наше радіо 1:0
  5. «ТОВ «Медіа-маркет» («Хіт ФМ») 7:0
  6. «Русское радіо - Україна» 6:2
  7. ТОВ ТРК «Класик-радіо» («Радіо Рокс») 2:2
  8. ТОВ «Онікс» («Мелодія») 3:0
  9. ТРК «Клас» 1:1
  10. «Пілот-Україна» («Радіо Алла») 1:0
  11. «Мюзік-радіо»  7:4
  12. ПП Компанія «Нова хвиля», м. Новомосковськ («Шарманка») 2:0
  13. ЗАТ «ТРК «Лідер» («Шансон») 8:1
  14. АТЗТ ТРО «РадіО», м. Одеса («Просто радіо») 1:1

 

 

З 18 місцевих компаній частоти отримали 4 мовники:  ДП ТРК «Центр», Сімферополь (у місті Джанкой), ТОВ ТРК «ЕфіКом», м. Долина Івано-Франківської області (у місті Долина) та ТОВ ТРК «Калуш» (на місто Калуш) отримали повноцінні ФМ-частоти, а Оратівська районна редакція радіомовлення -  3 години щодобового мовлення в мережі НРКУ у смт Оратів Вінницької області.

 

З 26 конкурсних частот у резерв відійшло 8.

 

Остаточне рішення про видачу ліцензій переможцям конкурсу Нацрада ухвалить 22 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22992
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду