detector.media
02.02.2012 18:51
Держспецзв’язок передав правоохоронцям IP-адреси всіх, хто блокує сайт президента

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації передала в правоохоронні органи всі IP-адреси, з яких здійснюється блокування сайту президента. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Держспецзв'язку.

 

У відомстві зазначили, що з 6:00 1 лютого моніторинг за сайтами, що перебувають на майданчиках держспецзв'язку, зафіксував збільшення мережевого навантаження на сервери офіційного сайта президента.

 

«Це було класифіковано як "атака на відмову в обслуговуванні" (DDoS-атака)», - сказали в прес-службі відомства.

 

За їхніми даними, Національна команда реагування на надзвичайні комп'ютерні події CERT-UA встановила місцезнаходження інтернет-ресурсу, на якому розміщувалося шкідливе програмне забезпечення, та заблокувала його роботу.

 

«На жаль, атаки тривають. Максимальна кількість запитів, спрямованих на відмову роботи інтернет-представництва, становить приблизно 140 тис. запитів на секунду. IP-адреси, з яких проводяться атаки, передано в правоохоронні органи», - зазначили у відомстві.

 

У Держспецзв'язку додають, що ці порушення мають ознаки правопорушення, передбаченого статтею 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або електрозв'язку).

 

Нагадаємо, 31 січня після закриття міліцією файлообмінного ресурсу Ex.ua розпочалися числені DDoS-атаки на сайти органів влади, зокрема на сайт президента, що призвело до їх повного або часткового блокування. 2 лютого в Адміністрації президента повідомили, що їм вдалося відбити хакерські атаки на сайт глави держави.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY