Світлана Панюшкіна очолила Segodnya.ua (ДОПОВНЕНО)

1 Лютого 2012
15358
1 Лютого 2012
13:15

Світлана Панюшкіна очолила Segodnya.ua (ДОПОВНЕНО)

15358
Світлана Панюшкіна очолила Segodnya.ua (ДОПОВНЕНО)

Світлана Панюшкіна стала головним редактором інтернет-видання Segodnya.ua, що є проектом видавництва «Сьогодні Мультімедіа»*. Цю інформацію видання «Медіабізнес» «Детектор медіа» підтвердили в прес-службі компанії СКМ Ріната Ахметова, якій належить «Сьогодні Мультімедіа».

 

До виконання своїх обов'язків вона приступила сьогодні, 1 лютого.

 

У Segodnya.ua Світлана Панюшкіна прийшла на місце Михайла Ганницького, який наприкінці листопада залишив інтрнет-видання і перейшов на посаду заступника головного редактора інформаційного агентства УНІАН.

 

Світлана Панюшкіна раніше була головним редактором інтернет-видання Delo.ua та газети «Дело», що нещодавно припинила регулярний вихід. До цього протягом трьох років очолювала освітній проект «Журналістика цифрового майбутнього», що фінансується фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Ще раніше, з 2002 по 2007 рік, працювала у видавництві «Економіка» журналістом і редактором розділу «Компании и рынки» тижневика «Инвестгазета».

 

За словами в. о. гендиректора і шеф-редактора «Сьогодні Мультімедіа» Ігоря Добрована, Світлану Панюшкіну запросили саме в якості керівника проекту Segodnya.ua, тож роботи газети «Сегодня» вона не торкатиметься. «Ми зробили їй пропозицію, роблячи ставку на її цифровий досвід і розуміння ринку. Ми зацікавилися в ній як у фахівці саме для інтернет-сайту», - повідомив він «Детектор медіа».

 

«Світлана - професіонал в інтернет-ЗМІ, що дуже важливо для цієї позиції. Вона за рік змінила формат роботи у своїй компанії, Delo.ua показало гарні результати по відвідуваності. Проект отримав нове обличчя в онлайні. Саме такий результат нас зацікавив, і ми почали розглядати Світлану в якості одного з основних претендентів. Крім того, Світлана володіє ще однією важливою якістю - розумінням західних тенденцій на ринку ЗМІ. Вона з 2007 року очолювала проект Журналістика цифрового майбутнього, який благодійний фонд Розвиток України створив і реалізовує спільно з НаУКМА. Вона управляла проектом з боку фонду і ми розуміємо, що вона є носієм знань і досвіду, який передавався слухачам протягом кількох років. Водночас вона завжди показує результат і вона командний гравець, що дуже важливо в культурі нашої компанії», - пояснив пан Доброван мотиви призначення Світлани Панюшкіної.

 

Він розповів, що перед новим головним редактором інтернет-ресурсу поставлені завдання «конкурувати з лідером ринку - "Корреспондентом", стати лідером інформаційного простору, збільшити відвідуваність, запустити версію для планшетів, смартфонів, додати мультимедійний блок за участю інших медійних ресурсів групи, створити унікальний продукт, який "змушуватиме" українську аудиторію починати свій день в інтернеті із Segodnya.ua».

 

Що стосується головного редактора газети «Сегодня» після звільнення Ігоря Гужви, то поки що рішення в компанії не прийняли.

 

Зі Світланою Панюшкіною «Детектор медіа» зв'язатися досі не вдалося.

 

 

*На прохання згаданої юридичної особи редакція «Детектор медіа» зберігає написання її назви, зафіксоване у документах про юридичну реєстрацію (незважаючи на правила українського правопису).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15358
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Егор
4465 дн. тому
"Delo.ua показало гарні результати по відвідуваності" - показало кому? Кто-то вообще знает об этом сайте? Вот прочитал на Телекритике, зашел посмотрел скукотище, новости что на Интерфакс
Хех
4466 дн. тому
Панюшкина, завалила газету "Дело", завалила сайт Дело (ни одного нормального эксклюзива!!) и завалит "Сегодня"....Гы-гы. Этот Доброван (и о гендиректора) такие оплошности делает! Да уж.
Джанджавид
4468 дн. тому
Форбс - это отстойник. За год - ни одного нормального эксклюзива. Позор с яичным королем Бахматюком, туфта с Пинчуком в первом номере. Последний просос - прикол с Зеленским, который обосрал этот журнальчик в программе Осадчей). Катя удравшая из Форбса, теперь в издательстве Економика рассказывает, какая это шарашкина контора. Таких людей как Панюшкина там и близко нет.
rottak
4468 дн. тому
Что-то непонятно? Так зачем поздравлять Дело, если все умняки ушли в Форбс? Кстати, Василия в Форбс почему-то не взяли, хотя бегал к нам на собеседование. А посещаемость сайта - странная штука. Заплатил Нету - есть посещаемость. Не заплатил - нет посещаемости. Интересно, почему Вася этого не знает? Получается, все-таки правильно, что его не взяли
Василий
4468 дн. тому
Все, что тут написано про достижения Панюшкиной, - вранье. За год, который она возглавляла Дело, это издание полностью ушло из информационного поля. СМИ, которое еще недавно активно цитировали, за год ее работы превратилось в фабрику перепечаток чужой инфы. При этом все это делалось безграмотно и некомпетентно. Редакция превратилась в центр сплетен и разборок. Была закрыта печатная версия издания лишь потому, что главред не соображал, как ее делать, и что надо писать в такое издание. Почти все люди с мозгами разбежались, в частности, половина Форбса - люди из Дела. Заявление о том, что при ее руководстве сайт увеличил посещаемость вообще не выдерживает критики. Если ежегодно до прихода этого "менеджера" рост аудитории Дела составлял 50-100% в год, то итоги 12 месяцев ее работы - провальны. Темпы роста катастрофически упали. Чтобы не быть голословным - конкретные цифры (как росло Дело без Панюшкиной и с ней). Все, в том числе представители СКМ, могут посмотреть тут http://top.bigmir.net/report/119932/visits?&type=7. В общем, конкуренты портала Сегодня могут радоваться. Более подходящей кандидатуры, чем Панюшкина не пожелаешь. Удивляет лишь одно - куда смотрит собственник? А Дело можно только поздравить. Избавиться от такого хлама - только на пользу.
Неира
4468 дн. тому
Света - прекрасный специалист! Ахметов в свою команду идиотов не берет.
Ира
4468 дн. тому
Думаем, что теперь у Дела появился шанс. Как говорится, баба с возу...
Гиви
4468 дн. тому
Что думаете, господа?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду