СКМ не переглядатиме рішення по Гужві

19 Січня 2012
11665
19 Січня 2012
12:36

СКМ не переглядатиме рішення по Гужві

11665
«Поведінка Гужви підтверджує правильність нашого рішення»
СКМ не переглядатиме рішення по Гужві

Додаткових розслідувань конфліктної ситуації в газеті «Сегодня» не буде, й Ігоря Гужву не поновлюватимуть на посаді головного редактора. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії СКМ, якій належить видавництво «Сегодня мультимедіа», у відповідь на запитання порталу «Обозреватель».

 

«Наглядова рада "Сьогодні мультимедіа", у компетенції якої перебуває це питання, прийняла остаточне рішення (звільнити Ігоря Гужву. - ТК). І ми впевнені в тому, що це рішення єдине правильне. Газета повинна рухатися вперед, залишивши всі конфліктні ситуації в минулому, а не задовольняти амбіції однієї людини, яка поставила себе вище за інтереси газети. Навіть якщо ця людина багато років працювала її головним редактором», - наголосили в СКМ.

 

У компанії порадили Ігорю Гужві, якщо він упевнений у своїй правоті, захищати свою позицію в суді, «а не намагатися досягти з наглядовою радою кулуарних домовленостей про умови свого уходу, й паралельно роздавати інтерв'ю та коментарі з брехнею та викривленими фактами, поливаючи брудом своє видання і своїх колег». «Така поведінка пана Гужви ще раз підтверджує правильність нашого рішення», - підкреслили в СКМ.

 

Поточна ситуація змусила власників «Сегодня» «зовсім інакше подивитися на конфлікт у редакції "Сегодня" річної давнини» між Ігорем Гужвою та журналістами. «Тоді ми підтримали головного редактора. Як показує життя, це було нашою помилкою», - зазначили в СКМ.

 

Компанія СКМ заявила, що вірить у команду «Сегодня», високо цінує її роботу і не збирається «дозволяти колишньому головному редактору вирішувати свої особисті завдання за рахунок видання».

 

Як писала «Детектор медіа», 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, у тому числі головного редактора Ігоря Гужви.

 

9 грудня наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування, на цей час пані Громницьку відправили у відпустку.

 

13 грудня наглядова рада відсторонила Ігоря Гужву від виконання посадових обов'язків разом із Оленою Громницькою. Того ж дня на прес-конференції співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

 

17 січня наглядова рада оприлюднила своє рішення, за яким Ігоря Гужву звільняють з посади головного редактора газети «Сегодня», а Олена Громницька йде за власним бажанням з посади гендиректора. Тепер пан Гужва має намір оскаржувати звільнення, а пані Громницька подала позов на Ігоря Гужву.

 

Частина трудового колективу газети «Сегодня» (36 осіб із 68, які входять до осередку профспілки) виступила проти звільнення Ігоря Гужви та попросили власника газети «Сегодня» Ріната Ахметова взяти під особистий контроль процес врегулювання ситуації. Вони висловили сподівання, що пан Гужва повернеться на посаду головного редактора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11665
Читайте також
04.01.2012 13:37
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
19 436
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 313
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юлия Тимченко
4474 дн. тому
Журналисты «Сегодня» хотят встретиться с Ринатом Ахметовым Члены трудового коллектива газеты «Сегодня» направили обращение к Ринату Ахметову с просьбой о личной встрече. Журналисты обеспокоены дальнейшей судьбой издания после последних решений Наблюдательного совета «Сегодня мультимедиа». В частности, решения об увольнении главного редактора газеты Игоря Гужвы, которое они считают необоснованным.… Также члены трудового коллектива обеспокоены заявлением наблюдательного совета, в котором говорится, что обвинения в адрес бывшего генерального директора «Сегодня мультимедиа» Алены Громницкой не подтвердились. «Мы считаем, что факты коррупции и цензуры, изложенные нами в письме в СКМ, должны быть изучены более тщательным образом и сделаны соответствующие выводы для того, чтобы и в дальнейшем «Сегодня Мультимедиа» имела репутацию компании, которая основывается в своей работе на принципах честности и прозрачности», - говорится в письме на имя Рината Ахметова. Письмо подписали 46 человек.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду