detector.media
01.02.2012 13:15
Світлана Панюшкіна очолила Segodnya.ua (ДОПОВНЕНО)
Світлана Панюшкіна очолила Segodnya.ua (ДОПОВНЕНО)

Світлана Панюшкіна стала головним редактором інтернет-видання Segodnya.ua, що є проектом видавництва «Сьогодні Мультімедіа»*. Цю інформацію видання «Медіабізнес» «Детектор медіа» підтвердили в прес-службі компанії СКМ Ріната Ахметова, якій належить «Сьогодні Мультімедіа».

 

До виконання своїх обов'язків вона приступила сьогодні, 1 лютого.

 

У Segodnya.ua Світлана Панюшкіна прийшла на місце Михайла Ганницького, який наприкінці листопада залишив інтрнет-видання і перейшов на посаду заступника головного редактора інформаційного агентства УНІАН.

 

Світлана Панюшкіна раніше була головним редактором інтернет-видання Delo.ua та газети «Дело», що нещодавно припинила регулярний вихід. До цього протягом трьох років очолювала освітній проект «Журналістика цифрового майбутнього», що фінансується фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Ще раніше, з 2002 по 2007 рік, працювала у видавництві «Економіка» журналістом і редактором розділу «Компании и рынки» тижневика «Инвестгазета».

 

За словами в. о. гендиректора і шеф-редактора «Сьогодні Мультімедіа» Ігоря Добрована, Світлану Панюшкіну запросили саме в якості керівника проекту Segodnya.ua, тож роботи газети «Сегодня» вона не торкатиметься. «Ми зробили їй пропозицію, роблячи ставку на її цифровий досвід і розуміння ринку. Ми зацікавилися в ній як у фахівці саме для інтернет-сайту», - повідомив він «Детектор медіа».

 

«Світлана - професіонал в інтернет-ЗМІ, що дуже важливо для цієї позиції. Вона за рік змінила формат роботи у своїй компанії, Delo.ua показало гарні результати по відвідуваності. Проект отримав нове обличчя в онлайні. Саме такий результат нас зацікавив, і ми почали розглядати Світлану в якості одного з основних претендентів. Крім того, Світлана володіє ще однією важливою якістю - розумінням західних тенденцій на ринку ЗМІ. Вона з 2007 року очолювала проект Журналістика цифрового майбутнього, який благодійний фонд Розвиток України створив і реалізовує спільно з НаУКМА. Вона управляла проектом з боку фонду і ми розуміємо, що вона є носієм знань і досвіду, який передавався слухачам протягом кількох років. Водночас вона завжди показує результат і вона командний гравець, що дуже важливо в культурі нашої компанії», - пояснив пан Доброван мотиви призначення Світлани Панюшкіної.

 

Він розповів, що перед новим головним редактором інтернет-ресурсу поставлені завдання «конкурувати з лідером ринку - "Корреспондентом", стати лідером інформаційного простору, збільшити відвідуваність, запустити версію для планшетів, смартфонів, додати мультимедійний блок за участю інших медійних ресурсів групи, створити унікальний продукт, який "змушуватиме" українську аудиторію починати свій день в інтернеті із Segodnya.ua».

 

Що стосується головного редактора газети «Сегодня» після звільнення Ігоря Гужви, то поки що рішення в компанії не прийняли.

 

Зі Світланою Панюшкіною «Детектор медіа» зв'язатися досі не вдалося.

 

 

*На прохання згаданої юридичної особи редакція «Детектор медіа» зберігає написання її назви, зафіксоване у документах про юридичну реєстрацію (незважаючи на правила українського правопису).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY