Пшонка: Генпрокуратура оскаржить рішення щодо справи Кучми 19 грудня

16 Грудня 2011
13052
16 Грудня 2011
23:57

Пшонка: Генпрокуратура оскаржить рішення щодо справи Кучми 19 грудня

13052
Пшонка: Генпрокуратура оскаржить рішення щодо справи Кучми 19 грудня
19 грудня Генеральна прокуратура України звернеться до апеляційного суду щодо оскарження рішення про закриття кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми. Про це генпрокурор Віктор Пшонка повідомив в ефірі ток-шоу «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» сьогодні, 16 грудня.
 
Нагадаємо, два дні тому Печерський районний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Також суд постановив, що плівки майора Миколи Мельниченка, які Генпрокуратура визнала речовим доказом, отримані незаконним шляхом і тому не можуть бути доказами у справі.
 
Цього ж дня  голова прес-служби ГПУ Юрій Бойченко повідомив, що Генпрокуратура має намір оскаржити це рішення, як тільки отримає його текст.
 
Постанову щодо закриття справи Кучми Комітет захисту журналістів  назвав«ударом по свободі преси». Її засудили також «Репортери без кордонів»  та Незалежна медіа-профспілка України. 
 

Кримінальну справу проти президента України (1994-2005 роки) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе Генеральна прокуратура порушила 21 березня. Його звинувачували в перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства Георгія Ґонґадзе і незаконних дій проти журналіста Олексія Подольського.

 

«Детектор медіа» 
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13052
Читайте також
15.12.2011 14:19
Мар’яна Драч, «Радіо свобода»
29 777
15.12.2011 14:15
Валерий Кучерук , «Коммерсантъ Украина»
20 054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду