UBR відмовляється від частот у регіональних мультиплексах

25 Серпня 2011
13616
25 Серпня 2011
13:58

UBR відмовляється від частот у регіональних мультиплексах

13616
Щоб не шкодити своєму іміджу
UBR відмовляється від частот у регіональних мультиплексах

Канал UBR відмовляється від частот у регіональних мультиплексах, які виграв за результатами конкурсу, проведеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Як відомо, канал UBR в особі ТОВ «ЄС Продакшен груп» переміг в 11 обласних центрах: Києві, Львові, Харкові, Вінниці, Сімферополі, Полтаві, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Черкасах, Чернігові.

 

Як вважає UBR, підставою для перемоги у конкурсі щодо мовлення в регіональних мультиплексах стали такі критерії каналу, як «24-годинне ефірне мовлення, 95 відсотків продукції власного виробництва, сучасна технічна база, професійний штат, що налічує 250 співробітників, більш ніж 20 корпунктів у всіх областях України, зростаюча присутність телеканалу в регіональних кабельних мережах... а також зростаюча популярність програм UBR, підтверджена показниками панелі GfK».

 

Рішення про відмову від частот мовник прийняв, щоб не шкодити своєму іміджу. Як зазначають у повідомленні, навколо результатів конкурсу «штучно» створюються конфліктні ситуації, «які використовуються деякими учасниками ринку для маніпуляції громадською думкою та недобросовісної конкуренції».

 

«Такий стан речей шкодить іміджу UBR, який звик працювати відповідно до європейських стандартів ведення бізнесу і цінує свою репутацію. Тому прийнято рішення відмовитися від виграних під час конкурсу частот», - йдеться у релізі каналу.

 

Як писала ТК, стурбованість щодо нечесності та непрозорості конкурсу на частоти в цифрових мультиплексах висловила міжнародна організація «Репортери без кордонів».

 

У свою чергу Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) звернулась до президента і Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням рекомендувати Нацраді знайти додатковий частотний ресурс для цифрового місцевого мовлення.

 

Також канал ТВі оскаржив результати цифрового конкурсу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13616
Читайте також
19.08.2011 08:17
Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»
31 130
16.08.2011 13:28
Наталія Данькова
84 717
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
уэ
4620 дн. тому
ха... прокинуть зеонбуд неполучилось.... бабло нужно платить уже с 1 сентября.... сейчас и остальные подставные каналы быстро откажутся....
Игорь
4621 дн. тому
Лучше бы Банк-ТВ, ТОНІС и Enter music отказались от HD в пользу СТБ, 1+1 и НТКУ (Першого). :)
cox
4621 дн. тому
Да просто "отчитались" перед боссом и получили по голове.
j.k.
4621 дн. тому
ой, зараз лусну - що, бабулєс закінчився? весь в нацраду віднесли? тепер нічим башляти зеонбуду за ліцензії
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду