ТВі оскаржив цифровий конкурс

23 Серпня 2011
22507
23 Серпня 2011
15:04

ТВі оскаржив цифровий конкурс

22507
Через незаконність технології DVB-T2
ТВі оскаржив цифровий конкурс

23 серпня телеканал ТВі подав до Окружного адміністративного суду міста Києва позов з вимогами до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо скасування конкурсу на місця в цифрових мультиплексах. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

У своїй позовній заяві канал посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

 

На думку каналу, рішення Нацради про оголошення конкурсу суперечать вимогам статей 21, 22, 24 закону «Про телебачення і радіомовлення», статей 1, 21 закону «Про радіочастотний ресурс України», Плану використання радіочастотного ресурсу та п. 5.1 Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

 

Відтак, ТВі просить суд скасувати рішення Нацради № 822 від 15 квітня 2011 року про оголошення конкурсу, а також визнати протиправними всі інші дії Нацради щодо конкусру, у тому числі рішення, прийняті на засіданні Нацради 18 серпня. Також канал просить суд зобов'язати Нацраду утриматися від оголошення конкурсів, умовами яких передбачається застосування радіотехнологій, не передбачених Планом використання радіочастотного ресусру, затвердженим постановою Кабміну 9 червня 2006 року.

 

Позовні вимоги каналу можуть уточнюватися та розширюватися після отримання від Нацради інформації та документів, пов'язаних з проведеним конкурсом.

 

Як писала ТК, Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова переконана, що результати конкурсу на вільні місця у цифрових мультиплексах (багатоканальних телемережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) можна оскаржувати у зв'язку з процедурними порушеннями, наприклад, через вимогу обов'язкового підписання угоди із «Зеонбудом», а також порушення по процедурі документації по оголошенню конкурсу.

 

Нагадаємо, 18 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розподілила переможців конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальні телемережі МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям.

 

Місця у МХ-1 отримали:

 

«Інтер» (HD)

«Україна» (HD)

«1+1»

НТН

К1

НТКУ

ICTV

Enter фільм

 

МХ-2:

 

«Україна» (логотип «Кіноточка», HD)

СТБ

ТЕТ

М1

К2

Новий канал

НБМ (95 канал)

«MTV Україна» (HD)

 

МХ-3:

 

«Мега» (HD)

Enter music (HD)

«Україна» (логотип «НЛО-ТБ»)

Real estate TV

«Хокей»

Star TV

«Погода ТБ»

Gоldberry

 

МХ-5:

 

«Банк-ТВ» (HD)

ТОНІС (HD)

«ВінтажТВ»

«Ескулап-ТВ»

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22507
Читайте також
19.08.2011 08:17
Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»
31 116
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4599 дн. тому
А как же ещё 2 HD канала? Их выберут позже? Как по мне, то лучше 1+1 и СТБ. А ещё лучше, чтобы вместо Банк-ТВ (Или какого-нибудь другого канала, кроме Интера и Украины), в HD вещал НТКУ (Перший), т.к. есть Евровидение, Формула 1, а так же не стоит забывать, что у НТКУ будет HD оборудование до конца года! Мой список "идеальных" HD каналов (самые рейтинговые): 1. СТБ 2. Интер 3. 1+1 4. НТКУ (Перший) 5. Украина 6. Новый канал 7. ICTV 8. 9. 10. - для меня уже не имеют большого значения.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду