Нацрада не допустила до цифрового конкурсу кілька регіональних компаній

16 Серпня 2011
16317
16 Серпня 2011
11:21

Нацрада не допустила до цифрового конкурсу кілька регіональних компаній

16317
Нацрада не допустила до цифрового конкурсу кілька регіональних компаній

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не допустила до конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 КП «ТРК "Мелітополь"» Мелітопольської міської ради Запорізької області, ПП «ТРК „Регіон"» (місто Синельникове Дніпропетровської область), редакцію Шполянського районного телебачення і радіомовлення (місто Шпола Черкаської область), обласну асоціацію «Вінницька громадська ТРК "Вінниччина"» (місто Вінниця). Таке рішення  регулятор прийняв на засіданні 16 серпня.

 

За словами члена Нацради Лариси Мудрак, ці компанії не виконали умови конкурсу. «Конкурс було оголошено 20 квітня. У продовж цього терміну мали надійти не лише заявки, а й конкурсну гарантію. Компанія «Мелітополь» не сплатила конкурсну гарантію», - сказала вона. Представник компанії зазначив, що сплата конкурсної гарантії серед неузгодженості у колективі була затримана на кілька днів.

 

ТРК «Регіон» окрім несплати конкурсної гарантії не подала статутні документи та штатний розпис.

 

Редакції Шполянського районного телебачення та радіомовлення і «Вінницька громадська ТРК "Вінниччина"» також не сплатила конкурсну гарантію. Точніше, як уточнив голова Нацради Володимир Манжосов, остання компанія сплатила конкурсну гарантію, однак не на адресу Нацради.

 

Нагадаємо, повний список претендентів можна переглянути у порядку денному на сайті Нацради.

 

Нагадаємо, на конкурс виставлено 28 місць із загальнонаціональним покриттям і 4 - з регіональним (тобто по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду»). Прийом заяв завершився 22 липня.

 

Загалом від 54 претендентів на загальнонаціональне мовлення надійшло 59 заяв, від 182 претендентів на місцеве і регіональне - 1040. Заяви від претендентів на місцеве і регіональне покриття розглядатимуться у вівторок та середу (16 та 17 серпня 2011 року).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16317
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду