Мердок-молодший залишився керівником британської телекорпорації BSkyB

1 Серпня 2011
10347
1 Серпня 2011
13:12

Мердок-молодший залишився керівником британської телекорпорації BSkyB

10347
Мердок-молодший залишився керівником британської телекорпорації BSkyB

Джеймс Мердок залишається на чолі британської телемережі BSkyB, повідомляє телеканал News One. Цьому не зміг завадити навіть скандал з прослуховування навколо таблоїду News of the World.

 

29 липня корпорація BSkyB відзвітувала про результати роботи за 2011 фінансовий рік. За 12 місяців, що пройшли під керівництвом Мердока-молодшого, операційний прибуток телеоператора зріс на 23% в порівнянні з попереднім роком. Дохід компанії досяг рекордного $1,75 млрд.

 

Відразу після того, як компанія опублікувала річні результати, сина медіамагната Руперта Мердока було вирішено залишити на посаді.

 

Однак джерела, близькі до Sky, наголошують, що Джеймс Мердок зміг зберегти своє місце завдячуючи анонімній підтримці та лише на деякий час.

 

На зборах акціонерів BSkyB було також оголошено про рішення збільшити дивіденди на 20% і провести зворотний викуп цінних паперів компанії.

 

У власності News Corp вже є 39,1% акцій BSkyB. Минулого року корпорація повідомила про бажання придбати акції, що залишилися у телекомпанії. Навесні цього року News Corp. домоглася дозволу британської влади на поглинання BSkyB. Однак після скандалу з прослуховуваннями в News of the World уряд вирішив переглянути свій дозвіл на угоду, а британський прем'єр-міністр Девід Кемерон закликав корпорацію відмовитися від купівлі. 13липня News Corp. відмовилася від ідеї поглинання акції BskyB.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», таблоїд News of the World, що видавався у Великобританії протягом 168 років, було закрито через скандал з прослуховуванням на початку липня. У корпорації Мердока почалися гучні відставки. Крім того, повідомлялося, що у британському газетному скандалі замішана українська діаспора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10347
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду