Через скандал з прослуховуванням у корпорації Мердока почалися гучні відставки

16 Липня 2011
12026
16 Липня 2011
21:12

Через скандал з прослуховуванням у корпорації Мердока почалися гучні відставки

12026
Через скандал з прослуховуванням у корпорації Мердока почалися гучні відставки
Глава Dow Jones & Company Ліс Хінтон (Les Hinton) та один з найближчих радників Руперта Мердока пішов у відставку через скандал навколо видань News Corp., викритих у прослуховуванні телефонних розмов знаменитостей і пересічних британців. Про це з посиланням на Bloomberg повідомляє Lenta.ru.
 
Він очолював підрозділ News Corp., News International, протягом 12 років, а у 2007-му перейшов на посаду керівника Dow Jones, яку Мердок придбав того ж року. Dow Jones & Company, зокрема, видає The Wall Street Journal.
 
«Те, що я нічого не знав про події [в News of the World] - абсолютно неприпустимо, і в даних обставинах я відчуваю, що для мене буде найкраще ... вибачитися перед тими, кому зашкодили дії News of the World», - заявив Хінтон у прощальному листі до Мердока, опублікованому в The Wall Street Journal .

Раніше, 15 липня, у відставку подала виконавчий директор News International Ребека Брукс. Вона обіймала цю посаду з 2009 року.

Як повідомляла ТК, таблоїд News of the World, що видавався у Великобританії протягом 168 років, було закрито через скандал з прослуховуванням на початку липня. У справі про незаконне прослуховування оголошено про арешт вже дев'яти осіб, серед яких виявився колишній головред видання Енді Коулсон.

У п'ятницю сам Руперт Мердок, раніше відкидав можливість порушення своїми виданнями закону, приніс вибачення всім, хто міг постраждати від дій недобросовісних редакторів.

Скандал розгорівся перед купівлею Мердоком британського супутникового телеоператора BSkyB. Ряд великих британських видань виступили проти угоди, оскільки вважали, власник The Sun і The Times після покупки телеканалу матиме дуже великий вплив на медіаринок країни. 13 липня стало відомо, що News Corp. відмовилася від угоди.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12026
Читайте також
19.07.2011 18:42
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
30 999
13.07.2011 14:41
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
23 143
13.07.2011 11:37
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
33 728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду