News Corp. отримала дозвіл британської влади на поглинання BSkyB

4 Березня 2011
14841
4 Березня 2011
17:01

News Corp. отримала дозвіл британської влади на поглинання BSkyB

14841
News Corp. отримала дозвіл британської влади на поглинання BSkyB

News Corporation Руперта Мердока домоглася від британської влади права поглинути британську супутникову телекорпорацію BSkyB. Для цього Руперту Мердоку довелося відмовитися від контролю над національним 24-годинним телеканалом Sky News, повідомляє «РБК-Україна».

 

За інформацією The Guardian, британський державний секретар з питань культури, ЗМІ та спорту Джеремі Гант дав дозвіл News Corp. викупити 61% акцій BskyB (корпорації Руперта Мердока вже належить 39% компанії) за 8 млрд фунтів.

 

Щоб угода відбулася, News Corp. має намір перетворити Sky News на публічну компанію. Акції нової фірми будуть розподілені між акціонерами BskyB, при цьому News Corp. залишить у себе 39,1% акцій.

 

За даними Reuters, News Corp. зобов'язується передати новоствореній компанії право на використання бренду Sky News і компенсувати фінансові втрати протягом декількох років. Більшість у правлінні каналу складуть «незацікавлені директори», крім того, буде призначено незалежного голову, йдеться в заяві британського регулятора у сфері телекомунікацій Ofcom.

 

The Guardian припускає, що нове підприємство може зацікавити інвесторів з Близького Сходу, враховуючи те, що BskyB має спільний проект з арабською інвестиційною компанією Abu Dhabi Media Investment Corp із запуску арабськомовної версії Sky News.

 

Як пише «РБК-Україна», група британських медіакомпаній, у тому числі BT Group, Guardian Media Group, Associated Newspapers, Trinity Mirror, Northcliffe Media і Telegraph Media Group, як і раніше, незадоволені можливою угодою і збираються опротестувати рішення уряду.

 

Вирішальне слово має рада директорів BskyB, яка повинна схвалити поглинання. Передбачається, що переговори з приводу умов продажу BskyB триватимуть два тижні.

 

Нагадаємо, як повідомляла «Медіаграмотність», News Corp. подала заявку до Конкурсної комісії про дозвіл на концентрацію 100% BSkyB у середині червня 2010 року. Угоду вже схвалила Європейська комісія. Але наприкінці грудня 2010 року Ofcom рекомендував держсекретарю з питань культури, ЗМІ та спорту Джеремі Ганту затримати розгляд заявки News Corp. на півроку, аби детальніше дослідити вплив, який справить придбання BSkyB на медійний клімат та свободу слова у країні.

 

Тим часом у країні тривала полеміка щодо можливих наслідків поглинання. Медіаексперти висловлювали побоювання, що підходи Мердока, чиї ЗМІ відомі своєю виразною консервативною політичною орієнтацією, ударять по свободі слова та безсторонності новин у Великій Британії. Також конкурентів News Corp. непокоїть, що Руперт Мердок, користуючись базою абонентів BSkyB, збільшить аудиторію своїх газет, які вже займають третину газетного ринку Британії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду