News Corp. відмовилася від поглинання BSkyB

13 Липня 2011
9494
13 Липня 2011
19:53

News Corp. відмовилася від поглинання BSkyB

9494
News Corp. відмовилася від поглинання BSkyB

News Corporation Руперта Мердока відмовилася від своїх намірів викупити 100% акцій компанії British Sky Broadcasting (BSkyB). Відповідне оголошення 13 липня оприлюднене на сайті News Corp.

 

За словами президента і головного операційного директора News Corp. Чейза Кері, стало зрозуміло, що угода не принесе прогресу в поточній ситуації. Водночас News Corp. залишається довготривалим акціонером BSkyB (корпорації належать 39% компанії).

 

News Corp. відмовилася від поглинання BSkyB після того, як уряд вирішив переглянути свій дозвіл на угоду, а британський прем'єр-міністр Девід Кемерон закликав корпорацію відмовитися від купівлі.

 

News Corp. наразилася на спротив уряду після скандалу довкола прослуховування людей журналістами таблоїда News of the World Руперта Мердока. Газета, зрештою, була закрита.

 

News Corp. домоглася дозволу британської влади на поглинання BSkyB навесні цього року. Для цього Руперту Мердоку довелося відмовитися від контролю над національним 24-годинним телеканалом Sky News,

 

Нагадаємо, News Corp. подала заявку до Конкурсної комісії про дозвіл на концентрацію 100% BSkyB у середині червня 2010 року. Угоду схвалила Європейська комісія, але наприкінці грудня 2010 року Ofcom рекомендував держсекретарю з питань культури, ЗМІ та спорту Джеремі Ганту затримати розгляд заявки News Corp. на півроку, аби детальніше дослідити вплив, який справить придбання BSkyB на медійний клімат та свободу слова у країні.

 

Тим часом у країні тривала полеміка щодо можливих наслідків поглинання. Медіаексперти висловлювали побоювання, що підходи Мердока, чиї ЗМІ відомі своєю виразною консервативною політичною орієнтацією, ударять по свободі слова та безсторонності новин у Великій Британії. Також конкурентів News Corp. непокоїло, що Руперт Мердок, користуючись базою абонентів BSkyB, збільшить аудиторію своїх газет, які вже займають третину газетного ринку Британії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9494
Читайте також
19.07.2011 18:42
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
31 001
13.07.2011 11:37
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
33 736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду