Скотленд Ярд: Жертв прослуховувань News of The World – близько 800, а не тисячі

11 Грудня 2011
4555
11 Грудня 2011
11:38

Скотленд Ярд: Жертв прослуховувань News of The World – близько 800, а не тисячі

4555
Скотленд Ярд: Жертв прослуховувань News of The World – близько 800, а не тисячі
Від незаконного прослуховувування голосової почти на мобільниках британців постраждало понад 800 осіб. Такі Скотленд Ярд повідомив The Times, пише Бі-бі-сі.
 
Решта ж жертв зламу пошти, за словами помічника комісара Скотленд Ярда Сью Ейкерс, є радше потенційними, але навряд чи вони справді постраждали. А це, як зазначає The Times, 1200 осіб, які фігурували в розслідуванні телефонного скандалу. Як розповіла Сью Ейкерс, співробітники Скотленд Ярду зустрічалися з усіма потенційними жертвами, кількість яких становить 2037 осіб.
 
Раніше, як писала The Guardian, поліція припускала, що жертвами прослуховувань є 5.800 британців. 
 
Нагадаємо, один з найбільших в історії британських медіаскандалів розгорівся цього року. Однією з ключових історій, що стала потрясінням для британців, стала розповідь про зниклу 13-річну дівчину Міллі Даулер, чию голосову пошту буцімто зламали журналісти News of The World, аби отримати більше повідомлень. Для рідних підлітка інформація про витерті повідомлення дала надію, що дівчина жива. Однак, як сьогодні написала The Sunday Times, тепер поліція не впевнена, що повідомлення у голосовій пошті було стерто. Одна з версій, що розглядається, – частина голосової пошти могла бути знищена автоматично, під час її прослуховування.
 
Наслідком цього етичного скандалу стало закриття таблоїда, що видавався з 1843-го року. У корпорації Руперта Мердока відбулося кілька звільнень. І не лише у корпорації: свої повноваження склали заступник глави Скотленд Ярду Джон Йейтс (John Yates) та шеф поліції Пол Стівенсон (Paul Stephenson). Колишнього редактора News of The World Шона Хоура було знайдено мертвим у його будинку.
 
За серію публікацій щодо телефонного скандалу журналіста-розслідувальника Guardian Ніка Девіса Британська Асоціація закордонної преси (The Foreign Press Association) відзначила цього року як «переможця з переможців». 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4555
Читайте також
13.07.2011 11:37
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
33 736
13.04.2011 10:29
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
19 767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду