МВС: бійці «Беркута» виконували рішення Печерського суду і не хотіли завдавати шкоди журналістам

7 Липня 2011
18624
7 Липня 2011
12:40

МВС: бійці «Беркута» виконували рішення Печерського суду і не хотіли завдавати шкоди журналістам

18624
Надалі міліція пускатиме до зали суду тільки тих, хто поміститься
МВС: бійці «Беркута» виконували рішення Печерського суду і не хотіли завдавати шкоди журналістам

У МВС запевняють, що 6 липня бійці спецпідрозділу «Беркут» у Печерському районному суді міста Києва, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, виконували рішення судді Родіона Кірєєва про видалення із зали суду народного депутата («БЮТ-Батьківщина») Євгена Суслова та не хотіли завдати шкоди журналістам. Про це ТК повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук.

 

За його словами, виконуючи це рішення, бійці спецпідрозділу «Грифон» мали вивести народного депутата із зали суду, а бійці «Беркута» - звільнити прохід для його виходу із зали суду і просування в коридорі.

 

«Працівники "Беркута" зверталися до ЗМІ з проханням звільнити прохід, щоб можна було виконати рішення суду. Але, на жаль, не вдалося переконати журналістів і зробити коридор, тому представникам "Беркута" довелося відтіснити кількох журналістів, щоб таки утворити цей коридор для виходу людей із зали засідання, - сказав Володимир Поліщук. - Усі рішення судді є беззаперечними для виконання працівниками міліції. Це передбачено кримінально-процесуальним законодавством. І тому, якщо хтось із журналістів відчув на собі під час звільнення проходу, що порушені їхні права, вони можуть звертатися до прокуратури, написати заяву щодо пошкодження техніки. Прокуратура усе перевірить і вирішить, чи порушувати справу за 171 статтею (про перешкоджання професійній діяльності журналістів)».

 

Володимир Поліщук вибачився перед журналістами за те, що правоохоронцям довелося відтісняти журналістів, і попросив розуміння до підрозділу «Беркут», якому довелось виконувати постанову суду.

 

Однак при цьому він звернув увагу на те, що також існує відповідальність за невиконання вимог представників міліції, які несуть службу: «Певно, якщо будуть звернення до прокуратури, то прокуратура зважатиме і на ці обставини».

 

За словами пана Поліщука, поки що заяв до прокуратури не надходило, тільки звучали заяви про такі наміри у ЗМІ.

 

У зв'язку із цими подіями в суді, було прийняте рішення зробити все необхідне, щоб не створювати в коридорах та на поверхах будівлі натовпів, які заважають виконанню судових рішень. «У залі може поміститись близько 40 людей. Якщо зал повністю забитий, тоді журналістів, які запізняться або прийдуть пізніше за інших, не впускатимуть. Сьогодні до залу встигло пройти, за оцінками начальника командира полку "Грифон", близько 13 відеокамер», - сказав Володимир Поліщук. Також, за його словами, 5 канал та ТВі проводять пряму трансляцію, тому за тим, що відбувається в суді, можна стежити в ефірі.

 

Нагадаємо, 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського суду і застосували фізичну силу до журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18624
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду