Телеоператорiв i журналiстiв силомiць витiснили з зали Печерського суду вiдразу пiсля оголошення перерви

7 Липня 2011
12912
7 Липня 2011
16:40

Телеоператорiв i журналiстiв силомiць витiснили з зали Печерського суду вiдразу пiсля оголошення перерви

12912
Телеоператорiв i журналiстiв силомiць витiснили з зали Печерського суду вiдразу пiсля оголошення перерви

Спiвробiтники судової мiлiцiї «Грифон» вiдразу пiсля оголошення перенесення засiдання Печерського районного суду Києва з розгляду справи Юлії Тимошенко вiдтiснили телеоператорiв із зали, в якій iще тривала пряма трансляцiя засiдання. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

На реплiки операторiв про те, що це неможливо, й у залi не можна залишити ввiмкненi камери, а самим вийти, спiвробiтники «Грифона» не реагували й надалi вимагали звiльнити примiщення.

 

Пiсля цього «Грифон» почав витiсняти операторiв з їхнiми штативами та камерами, притискаючи штативи дерев'яною огорожею. На прохання операторiв не робити цього, тому що технiка дуже дорога, спiвробiтники судової мiлiцiї не реагували.

 

Мiлiцiя також вiдтiсняла кореспондентiв, якi не встигли до цього часу залишити залу засiдання. Усе це вiдбувалося пiд час ефiру.

 

Зазначимо, що в судовому засіданні оголошена перерва до 10:00 п'ятниці, 8 липня.

 

Нагадаємо, що вчора, 6 липня, бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського суду і застосували фізичну силу до журналістів. Згодом у МВС пояснили, що «Беркут» не хотів зашкодити журналістам, а лише виконував рішення суду про вилучення із зали засідань народного депутата Євгена Суслова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12912
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду