Журналістів, які висвітлювали суд над Тимошенко, викликають у міліцію

21 Липня 2011
11641
21 Липня 2011
11:54

Журналістів, які висвітлювали суд над Тимошенко, викликають у міліцію

11641
Журналістів, які висвітлювали суд над Тимошенко, викликають у міліцію

Журналістів, які висвітлювали судове засідання у справі Юлії Тимошенко 6 липня, викликають до МВС для проведення слідчих дій. Відповідний запит отримала редакція телеканалу новин «24».

 

У листі йдеться, що виклик пов'язаний із розслідуванням карної справи, порушеної за частиною 2 статті 206 карного кодексу України. Також у міліції просять надати усі відзняті під час засідання аудіо- та відеоматеріали.

 

Нагадаємо, під час судового засідання 6 липня у залі суду сталася сутичка між народними депутатами від БЮТ, які відмовилися покинути залу на вимогу судді, та представниками міліції, які мали вивести депутатів за рішенням суду.

 

Крім того, депутат від Партії регіонів Владислав Забарський заявив, що у залі Печерського суду сталася сутичка, під час якої депутати бютівці Андрій Шкіль та Гарегін Арутюнов завдали тілесних ушкоджень активістці руху «Тимошенко - до відповідальності» Світлані Мішаловій.

 

За яким саме епізодом порушено справу, в міліції не уточнюють. Стаття передбачає покарання до 5 років позбавлення волі за хуліганство, вчинене групою осіб.

 

Також, як писала ТК, того ж дня 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, і застосували фізичну силу до журналістів. Журналісти вимагають від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11641
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Родион Киреев
4673 дн. тому
Cашко, иди в ж*пу.
сашко
4673 дн. тому
Уважаемая телекритика и уважаемые телеканалы, в чатсности 1+1, СТБ.... Запомните нету и никогда не было "карних" справ и "карного кодекса" Есть только карний розшук. Потому дела только "кримінальні", поскольку и кодекс у нас "кримінальний". стыдно не знать, особенно нормальным телеканалам.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду