Журналісти вимагають покарати «Беркут» і «Грифон» за події в Печерському суді

11 Липня 2011
13172
11 Липня 2011
12:03

Журналісти вимагають покарати «Беркут» і «Грифон» за події в Печерському суді

13172
Журналісти вимагають покарати «Беркут» і «Грифон» за події в Печерському суді

Журналісти вимагають від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня. Збір підписів під відповідним зверненням журналісти провели сьогодні, 11 липня, у дворі Печерського суду, повідомляє liga.net.

 

У зверненні йдеться про те, що 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до приміщення суду і без жодних пояснень застосували фізичну силу до журналістів. Під час тисняви постраждали декілька камер.

 

Співробітники «Беркуту» супроводжували свої дії грубими висловлюваннями на адресу ЗМІ.

 

7 липня співробітники судової міліції «Грифон» силою витіснили телеоператорів і журналістів із зали Печерського суду одразу після оголошення перерви.

 

«Ми вважаємо такі дії грубим порушенням законодавства України і цілеспрямованим перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. Досі в Україні не було ще зафіксовано такого масового застосування насильства щодо журналістів», - наголошують журналісти.

 

«У зв'язку із цим ми вимагаємо: невідкладно провести перевірку законності дій співробітників спецпідрозділів "Беркут" і "Грифон" у відповідності до статті 171 Кримінального кодексу України, статей 365 і 364 Кримінального кодексу України і закону про інформацію, порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, гарантувати дотримання законодавства і забезпечити недоторканність роботи журналістів з боку правоохоронних органів, публічно оприлюднити свою позицію з приводу перешкоджання професійній діяльності журналістів», - йдеться у зверненні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду