Глава МВС пообіцяв, що журналістів не чіпатимуть

1 Грудня 2011
13262
1 Грудня 2011
10:25

Глава МВС пообіцяв, що журналістів не чіпатимуть

13262
Глава МВС пообіцяв, що журналістів не чіпатимуть

«Журналіста чіпати ніхто не буде», - пообіцяв міністр МВС Віталій Захарченко під час зустрічі з представниками засобів масової інформації у рамках проведення робочої зустрічі щодо питань взаємодії відомства та журналістів 30 листопада.

 

Він запевнив, що підтримує позицію захисту прав журналістів на їх професійну діяльність, оскільки і сам є членом НСЖУ з 2004 року. «Колись в Донецьку ми разом з Василем Фаринником робили телепрограму "Міліцейський монітор"», - зізнався глава МВС.

 

Глава МВС підкреслив, що виступає за те, щоб відомство було «більш відкритим для спілкування, оскільки (через нестачу інформації) народжуються міфи». Разом з тим він підкреслив, що ця відкритість не стосуватиметься подробиць розслідування кримінальних справ, що є таємницею слідства, а також будь-яких оперативних заходів.

 

«Я з журналістами буду спілкуватися, - сказав Віталій Захарченко. - Гострих питань не буду обходити. Для того, щоб приймати рішення, слід мати об'єктивну інформацію. Хотів би лише наголосити на тому, щоб вона була неупередженою».

 

На його думку, причиною проблем, що виникають на масових акціях з журналістами, є недосконалість українського законодавства. «За проведення масових акцій ніхто не несе відповідальності... Мирні демонстрації, які відбуваються в країні, до кінця не врегульовані законом. Іноді мирні демонстрації перетворюються на немирні», - зазначив він.

 

Захарченко нагадав, що у Верховній Раді є законопроект, який пройшов перше читання, про організацію проведення масових акцій. «Давайте внесемо наші спільні пропозиції», - запропонував він журналістам.

 

Міністр пообіцяв представникам ЗМІ якнайшвидше ухвалити наказ про не перешкоджання журналістській діяльності. «З точки зору забезпечення журналістської діяльності ми зробимо все, буде відповідний наказ. Але проблема не тільки в журналістах - там має бути чіткий порядок дій», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13262
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
4533 дн. тому
Виходить, що сьогодні журналістів мілція може бити, перешкоджати і так далі. Ну, наказу ж немає відповідного, який би це забороняв. А от коли приймуть наказ, тоді журналістам настане щастя, міліція буде їх цукерками пригощати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду