detector.media
24.06.2011 17:46
Мустафа Найєм сподівається, що інтерв’ю з Януковичем не є заміною поїздки журналістів до «Межигір’я»

Журналіст «Української правди» активіст руху «Стоп цензурі!» Мустафа Найєм подівається, що інтерв'ю президента телеканалам, сайту «Обозреватель» і газеті «Сегодня» не подаватимуть як поїздку журналістів у «Межигір'я». Про це він розказав у коментарі ТК.

 

«Я сподіваюсь, що це просто прес-конференція, на яку дійсно президент запросив тих журналістів, з якими йому зручно розмовляти. І він має на це право. Дарія  Чепак у цьому разі має рацію: якщо він хоче, він спілкується саме з цими журналістами. І я буду здивований, якщо вони заявлять, що це і є та поїздка, яку обіцяв президент. Обіцянка пролунала під час прес-конференції з приводу 100 днів президентства, і жоден журналіст з тих, які поїхали у «Межигір'я», наскільки я пам'ятаю, не був на цій прес-конференції», - сказав він.

 

Також Мустафа зазначив, що ані він, ані будь-хто з руху «Стоп цензурі!» не мав би бажання побувати вдома у президента, якби не журналістські розслідування, які свідчать про те, що розкіш у маєтку Віктора Януковича не відповідає коштам, вказаним у декларації. «Це єдине, чому ми хотіли туди потрапити. І це не означає, що там повинен бути я чи інший журналіст. Просто нехай президент покаже це людям, які проводили з  цього приводу розслідування. Журналісти, які поїхали сьогодні, жодного разу не публікували жодного матеріалу щодо резиденції, не займалися цією тематикою», - зазначив Мустафа Найєм.


Також його здивував склад видань, обраних для зустрічі з Януковичем, зокрема те, що з інтернет-видань був обраний саме сайт «Обозреватель»: «Щодо телевізійників усе зрозуміло.   А щодо інтернт-видань, мені здається, Дарка Чепак не туди дивилась. Тому що насправді, я думаю, усі знають, що стартова сторінка будь-якого політика у цій країні - «Українська правда». Я думаю, що і Дарка Чепак не починає свій день з того сайту, який вона назвала. Чому саме цей рейтинг був обраний (рейтинг сайту liveinternet.ru, за яким «Обозреватель» є лідером серед новинних сайтів - ТК) - мені зрозуміло. Тому що це видання («Обозреватель», - ТК) зараз дуже близьке до влади. І журналісти з цього сайту їздять у пулі. Але з іншого боку, Дарка Чепак правильно сказала: президенту так зручніше. І треба про це сказати прямо та відверто».

 

Нагадаємо, прес-секретар Януковича Дарка Чепак вибір медіа прокоментувала так: «Ми виходили з рейтингів. В інтернеті є кілька рейтингів. Зараз ми вирішили зупинитися на «Оглядачі». Наступного разу це може бути «Українська правда», чому ні?»

 

«Я сподіваюсь, прес-конференція буде, і ми там задамо свої питання, і мене цікавить чи виконає президент свою обіцянку», - додав Мустафа Наєм.

 

Як повідомляла ТК, зустріч Віктора Януковича та журналістів пройшла  24 червня. На неї запрошені: від «Інтера» - ведучий програми «Велика політика із Євгенієм Кисельовим» Євген Кисельов, від Першого національного - ведучий «Шустер LIVE» Савік Шустер, від «1+1» - ведучий «Tkachenko.ua» Олександр Ткаченко, від ICTV - ведучий «Свободи слова» Андрій Куликов. Також на зустріч запрошений головний редактор газети «Сегодня» (Ігор Гужва - ТК) та шеф-редактор «найрейтинговішого вітчизняного новинного сайту (за рейтингом сайту liveinternet.ru)» «Обозреватель» (obozrevatel.ua) Михайло Подоляк.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY