ZIK претендує на місце в загальнонаціональному мультиплексі

16 Червня 2011
22157
16 Червня 2011
21:46

ZIK претендує на місце в загальнонаціональному мультиплексі

22157
ZIK претендує на місце в загальнонаціональному мультиплексі

Телеканал ZIK подав заяву на конкурс на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Заяву подала компанія «Західна інформаційна корпорація», вона претендує на загальнонаціональне мовлення. Про це на брифінгу повідомили члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Зазначимо, що компанія «Західна інформаційна корпорація» стала власником ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», який мовить на супутнику, у кабелі і на 12 ТВК у Львові під логотипом ZIK. Відповідні зміни до ліцензії ТРК «Міст ТБ» Нацрада внесла на засіданні 16 червня.

 

Раніше власником 100-відсоткової частки компанії було ТОВ «Західноукраїнська корпорація "Бізнес медіа активи"» (Львів). Тепер цій компанії належить 1%, а власником 99% стало ТОВ «Західна інформаційна корпорація».

 

Зазначимо, що ТОВ «Західна інформаційна корпорація» є власником інтернет-видання ЗІК.

 

Станом на 15 червня на місця в мультиплексах (загальнонаціональне мовлення) було подано шість заяв: від «1+1», ТЕТ, «2+2», ZIK, ICTV і Нового каналу. «За сьогоднішній день (16 червня. - ТК) подано 22 заяви на загальнонаціональне і 610 на регіональне та місцеве мовлення», - повідомив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов. «Як завжди, в останні дні компанії подають документи», - додав він.

 

Нагадаємо, прийом заяв на участь у цифровому конкурсі розпочався 20 травня і триватиме до 20 червня. Підсумки конкурсу мають підбити до 19 серпня.

 

Для загальнонаціональних мовників на конкурс виставлено 28 каналів у чотирьох мультиплексах. У тому числі 10 каналів, де оператор зможе розповсюджувати програми з розподільчою здатністю SD або HD.

 

Для місцевих мовників на конкурс виставлено чотири вільні місця в МХ-5, а саме телевізійні канали в 167 населених пунктах, де будуть встановлені передавачі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22157
Читайте також
15.04.2011 17:00
Мар'яна Закусило
49 122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду