detector.media
16.06.2011 21:46
ZIK претендує на місце в загальнонаціональному мультиплексі

Телеканал ZIK подав заяву на конкурс на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Заяву подала компанія «Західна інформаційна корпорація», вона претендує на загальнонаціональне мовлення. Про це на брифінгу повідомили члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Зазначимо, що компанія «Західна інформаційна корпорація» стала власником ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», який мовить на супутнику, у кабелі і на 12 ТВК у Львові під логотипом ZIK. Відповідні зміни до ліцензії ТРК «Міст ТБ» Нацрада внесла на засіданні 16 червня.

 

Раніше власником 100-відсоткової частки компанії було ТОВ «Західноукраїнська корпорація "Бізнес медіа активи"» (Львів). Тепер цій компанії належить 1%, а власником 99% стало ТОВ «Західна інформаційна корпорація».

 

Зазначимо, що ТОВ «Західна інформаційна корпорація» є власником інтернет-видання ЗІК.

 

Станом на 15 червня на місця в мультиплексах (загальнонаціональне мовлення) було подано шість заяв: від «1+1», ТЕТ, «2+2», ZIK, ICTV і Нового каналу. «За сьогоднішній день (16 червня. - ТК) подано 22 заяви на загальнонаціональне і 610 на регіональне та місцеве мовлення», - повідомив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов. «Як завжди, в останні дні компанії подають документи», - додав він.

 

Нагадаємо, прийом заяв на участь у цифровому конкурсі розпочався 20 травня і триватиме до 20 червня. Підсумки конкурсу мають підбити до 19 серпня.

 

Для загальнонаціональних мовників на конкурс виставлено 28 каналів у чотирьох мультиплексах. У тому числі 10 каналів, де оператор зможе розповсюджувати програми з розподільчою здатністю SD або HD.

 

Для місцевих мовників на конкурс виставлено чотири вільні місця в МХ-5, а саме телевізійні канали в 167 населених пунктах, де будуть встановлені передавачі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY