Герман хоче, щоб на Першому національному було більше україномовних програм

4 Травня 2011
13181
4 Травня 2011
13:00

Герман хоче, щоб на Першому національному було більше україномовних програм

13181
Герман хоче, щоб на Першому національному було більше україномовних програм

Радник президента Ганна Герман заявляє, що не втручається в редакційну політику Першого національного. «Я не втручаюсь у редакційну політику Першого національного - це моє правило і переконання, - сказала вона в інтерв'ю ТК.

 

Водночас пані Герман додала, що хоче бачити на Першому більше україномовних програм: «Єдине, чого я хочу, щоб у Національної телекомпанії збільшилася кількість україномовних програм».

 

За словами радниці президента, на Першому багато російськомовних ведучих, у деяких програмах, приміром, «Глибинне буріння», ведучий весь час переходить на російську мову. «Це ж Перший національний! Ми маємо Конституцію, де записано, що державною мовою є українська, то поки цей канал державний, він повинен на це зважати. А стосовно того, які там робитимуть програми, це абсолютно їхні проблеми. Якби я впливала на Перший національний, там би не було Поплавського», - зауважила Ганна Герман.

 

Нагадаємо, у лютому НТКУ зменшила частку програм українською мовою в ліцензії з 95% до не менше 75% - мінімальної квоти, дозволеної законом для загальнонаціональних мовників. Як пояснив заступник генерального директора Євген Буцан, це зумовлено співпрацею із «Савік Шустер студією», яка готує для Першого каналу три ключові проекти - «Шустер live», After Live і «Про що кіно?».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13181
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
доповнення
4752 дн. тому
... не завадить російськомовним ведучим, які мають честь(!) вести програми в ефірі Першого національного все-таки вивчити українську мову і поважати засади державного телеканалу, який щотижня зміцнює програмні позиції та зацікавлення глядача.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду