detector.media
04.05.2011 13:00
Герман хоче, щоб на Першому національному було більше україномовних програм

Радник президента Ганна Герман заявляє, що не втручається в редакційну політику Першого національного. «Я не втручаюсь у редакційну політику Першого національного - це моє правило і переконання, - сказала вона в інтерв'ю ТК.

 

Водночас пані Герман додала, що хоче бачити на Першому більше україномовних програм: «Єдине, чого я хочу, щоб у Національної телекомпанії збільшилася кількість україномовних програм».

 

За словами радниці президента, на Першому багато російськомовних ведучих, у деяких програмах, приміром, «Глибинне буріння», ведучий весь час переходить на російську мову. «Це ж Перший національний! Ми маємо Конституцію, де записано, що державною мовою є українська, то поки цей канал державний, він повинен на це зважати. А стосовно того, які там робитимуть програми, це абсолютно їхні проблеми. Якби я впливала на Перший національний, там би не було Поплавського», - зауважила Ганна Герман.

 

Нагадаємо, у лютому НТКУ зменшила частку програм українською мовою в ліцензії з 95% до не менше 75% - мінімальної квоти, дозволеної законом для загальнонаціональних мовників. Як пояснив заступник генерального директора Євген Буцан, це зумовлено співпрацею із «Савік Шустер студією», яка готує для Першого каналу три ключові проекти - «Шустер live», After Live і «Про що кіно?».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY