Газета «Культура і життя» відновлює вихід і шукає головного редактора

9 Квітня 2011
17518
9 Квітня 2011
14:51

Газета «Культура і життя» відновлює вихід і шукає головного редактора

17518
Газета «Культура і життя» відновлює вихід і шукає головного редактора
Вихід газети «Культура і життя» Газетно-журнального видавництва Міністерства культури буде відновлено цього місяця. Як очікується, заборгованість із зарплат за лютий працівникам видавництва погасять протягом найближчих тижнів. Про це ТК повідомила керівник прес-служби Міністерства культури Олена Чередниченко.

Нагадаємо, у кінці березня стало відомо, що через фінансові причини газета «Культура і життя» призупиняє вихід на невизначений час. 

За інформацією пресс-служби, фінансування газети було тимчасово призупинено, через обов`язкові процедури щодо використання коштів держбюджету: «після затвердження державного бюджету на новий рік необхідно розробити та погодити з відповідними центральними органами виконавчої влади порядок використання коштів, передбачених дербюджетом на ту чи іншу програму, після чого цей порядок має затвердити Кабінет Міністрів України». 

6 квітня 2011 року, уряд схвалив постанову Кабміну «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки друкованих періодичних видань культорологічного та літературно-мистецького напрямку». Ця постанова регулює питання фінансового забезпечення друкованих періодичних видань культурологічного та літературно-художнього напрямку та забезпечує ефективне і цільове використання коштів держбюджету, передбачених Міністерству культури за бюджетною програмою «Фінансова підтримка друкованих періодичних видань культурологічного та літературно-художнього напрямку».

Як відзначила Олена Чередниченко, «схвалення порядку дає можливість розблокувати рахунки в органах Державного казначейства Державному підприємству "Газетно-журнальне видавництво Міністерства культури України" та виплатити заробітну плату його працівникам».

Вона також повідомила, що після закінчення випробувального терміну Віру Маковій не було затверджено на посаду головного редактора «Культури і життя». «Керівництво Газетно-журнального видавництва прийняло рішення не затверджувати пані Маковій на посаді головного редактора, оскільки вона не впоралася зі своїми обов`язками під час випробувального терміну», - йдеться у коментарі прес-служби Мінкульту. Сама ж пані Маковій розповіла ТК, що не змогла знайти спільної мови з прес-службою Міністерства.
 
Виконувачем обов’язків головреда газети нині є Орест Когут, який до цього часу був керівником видавництва і, можливо, поєднуватиме ці посади.  
 
Через перерви у надходженні коштів з держбюджету видавництво Мінкульту вже не вперше має проблеми з фінансуванням. Нагадаємо, влітку 2010 року працівники газети не отримували зарплати, але продовжували виходити на роботу та готувати публікації. Восени заборгованість погасили, а попередні номери надрукували та надіслали передплатникам. 

Після фінансових проблем «Культура і життя» відновила вихід у  січні 2011 року з новою концепцією та командою. Зокрема, змінився дизайн видання, на його шпальтах активніше висвітлювалося сучасне мистецтво. До цього часу «Культура і життя» виходила двічі на місяць на восьми шпальтах. Планувалося, що газета відновить щотижневий вихід. З декількох видань Мінкульту «Культура і життя» залишилося єдиним, що виходило друком.
 
У Мінкульті зазначають, що державне підприємтсво «Газетно-журнальне видавництво» фінансується міністерством частково, отримуючи лише підтримку, а решту необхідних коштів має заробляти самостійно. 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду