Газета «Культура і життя» призупиняє вихід на невизначений термін

27 Березня 2011
26759
27 Березня 2011
17:37

Газета «Культура і життя» призупиняє вихід на невизначений термін

26759
Газета «Культура і життя» призупиняє вихід на невизначений термін

Газета Міністерства культури і туризму «Культура і життя» призупиняє свій вихід на невизначений термін. Цю інформацію ТК підтвердила головний редактор видання Віра Маковій.

 

За її словами, заступник міністра Вікторія Ліснича повідомила директора газетно-журнального видавництва Мінкульту (видавця «Культури і життя»), що газета більше не виходитиме. «Нам сказали, що немає фінансування і газета не буде виходити. На запитання, коли буде [виходити], відповіли, що, можливо, в травні. Але це ще не визначено», - розповіла пані Маковій.

 

Останній номер «Культури і життя» вийшов 17 березня, наступний мав вийти 31 березня. Однак, коли більша частина була готова, стало відомо, що він не піде в друк. «Номер не друкується, частину колективу відправили у відпустку за власний рахунок, звільнили ілюстратора, ще одна людина написала заяву за власним бажанням», - додала Віра Маковій.

 

Загалом над газетою працювали шестеро співробітників видавництва Мінкульту.

 

Також, за словами пані Маковій, колективу з лютого не платять зарплату і гонорари. Останньою виплатою був аванс за лютий.

 

Нагадаємо, що торік через фінансові проблеми газета «Культура і життя» виходила нерегулярно, а співробітникам видавництва Мінкульту затримували заробітну платню. У січні 2011 року оновлена «Культура і життя» відновила вихід раз на два тижні. Планувалося, що згодом вона стане щотижневою. З декількох видань Мінкульту «Культура і життя» залишилося єдиним, що виходило друком.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26759
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ІВАН-ДУРКО
4779 дн. тому
Так-так! Розтрощили всі видання. Найшли "ЛАЗЕЙКУ", де гроші відмиваються. А скажіть, чому вони там сидять? За що отримують зарплати, якщо жодне видання не виходить! Головний редактор "Театрально-концертного Києва" ПОТУШНЯК (журнал не виходить два роки!!!), а 6 шість тисяч гривень зарплата!!!! Те ж саме АЛЛА ПІДЛУЖНА (велика театралка журнал "Український театр" - давно його читали, чи хоча б бачили??? 6 шість тисяч гривень!!! Недурно пригрілися!!! Та розігнать цю КАНТОРУ!!!
ГАЙДА мачка
4779 дн. тому
Нечисть? Та ця нечисть називається: МАКОВІЙ, ХРУЩАК І КАРАСЬОВА!!! Це вони розтрощили всі видання! Ви ж читали, що недоумок НЕДОРОСЛЬ МАКОВІЙ ще й диплома про освіту немає, а лиш по Осквордах розкатує. За що? Зо гроші батька -священника - за наші з вами гроші! ТА ЇХ ТРЕБА ГНАТЬ З УКРАЇНИ!!!
2 Гайдамачка
4782 дн. тому
Емм, а яка нечисть намагається знищити нашу культуру?
0868
4784 дн. тому
Даааа... Немає ні культури, ні життя...
Гайдамачка
4784 дн. тому
Пора вже братися за рогачі й вила і гнати геть цю нечисть, яка намагається знищити нашу культуру.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду