Власниками «Корреспондента» можуть стати Порошенко і Ложкін

4 Квітня 2011
22158
4 Квітня 2011
17:50

Власниками «Корреспондента» можуть стати Порошенко і Ложкін

22158
Власниками «Корреспондента» можуть стати Порошенко і Ложкін

Новим видавцем журналу та інтернет-видання «Корреспондент» може стати Петро Порошенко. Про це пише «Українська правда» з посиланням на власні джерела.

 

За інформацією «Української правди», про продаж активів KP Media з його засновником Джедом Санденом вели переговори також структури Ріната Ахметова. Однак на якомусь етапі в перемовини за «Корреспондент» вступив Петро Порошенко. «Він сказав Сандену приблизно таке: Джед, якщо ти не продаєш своє медіа, то мені нічого не треба. Але якщо продаєш, то продай мені, тому що в Україні не можна допустити концентрацію всіх медіа в руках однієї політичної команди», - розповіли джерела, обізнані з ходом переговорів.

 

У підсумку, як пише видання, Джед Санден вирішив не продавати свої медіа Рінату Ахметову, визначивши покупцем Петра Порошенка. Зараз угода перебуває на завершальному етапі, за крок до свого оформлення. Петро Порошенко і Джед Санден не стали коментувати інформацію про продаж «Корреспондента».

 

Співробітники видань Сандена розповідають, що станом на квітень він відійшов від справ: «Джед склав із себе усі повноваження, а виконавчий директор, яка працювала при ньому, виїхала зі свого кабінету та більше не приймає рішень, які до цього були в її компетенції».

 

За інформацією джерел, ціна продажу KP Media могла становити 15-18 мільйонів доларів.

 

У компанії Ахметова не сказали нічого нового. «Нам цікавий бізнес, який відповідає загальній стратегії розвитку групи - телебачення, інтернет і продакшн. Однак ніякі гіпотетичні угоди ми не коментуємо», - сказала Катерина Лапшина, директори СКМ з розвитку медійного бізнесу.

 

Очікується, що партнером Порошенка в управлінні KP Media буде Борис Ложкін, власник «Українського медіахолдингу». Зокрема, 29 березня гендиректором KP Media було призначено Віталія Гордуза, який до цього працював у Ложкіна.

 

Борис Ложкін відмовився від коментарів, сказавши лише одну фразу: «Ми ведемо багато різних переговорів, але я ніколи не коментую угоди, які не завершені».

 

Уже зараз Порошенко і Ложкін разом володіють радіо «Алла» і «Ретро-FM», а також планують спільно розвивати «Наше радіо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22158
Читайте також
04.04.2011 17:29
Сергій Лещенко, «Українська правда»
31 306
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Korr
4769 дн. тому
http://remarker.net/2011-04-04/korrespondent-dostalsya-petru-poroshenko-i-borisu-lozhkinu-zachem-im-zhurnal-i-chto-s-nim-teper-budet/
Егор
4769 дн. тому
Отличное было издание. 5 лет подписки. R.I.P.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду