Порошенко та Ложкін підтверджують купівлю KP media

13 Квітня 2011
24481
13 Квітня 2011
12:32

Порошенко та Ложкін підтверджують купівлю KP media

24481
Порошенко та Ложкін підтверджують купівлю KP media

Засновник KP media Джед Санден, власник 5-го каналу Петро Порошенко і президент UMH Борис Ложкін завершили переговори щодо придбання акцій медіахолдингу KP media.

 

Про це говориться у їхній офіційній спільній заяві.

 

Сторони домовилися про те, що Джед Санден обійматиме позицію виконавчого директора компанії, на якій повідатиме за стратегічний розвиток проектів та редакційну політику.

 

Кадрові зміни у редакціях проводитися не будуть.

 

Нові акціонери розпочали процедури юридичного оформлення своєї власності на акції компанії.  

 

«Мы долгое время находились в поиске стратегического инвестора, для которого медиа - бизнес, а не средство политического влияния. В лице UMH и Петра Алексеевича Порошенко мы нашли таких инвесторов, которые будут развивать бизнес-составляющую проектов KP media, не вмешиваясь в редакционную политику», - прокоментував угоду Джед Санден.

 

Петро Порошенко заявив: «Для независимых медиа очень важным является защита от поглощения политически заангажированными структурами, а такая угроза для украинских медиа существует. К сожалению, сегодня в Украину не спешат авторитетные иностранные медиа-инвесторы, которые в наших реалиях могли бы быть гарантами невмешательства в работу редакций, а те, которые работали в стране - уходят. Для меня является честью, что к нашей команде присоединяется коллектив «Корреспондента», который отличается своей объективностью и абсолютно заслуженно является одним из лидеров на медийном рынке Украины. Я заинтересован в том, чтобы журнал и сайт «Корреспондент» развивались как объективные СМИ с независимыми редакциями. В этом их сила и гарантия успеха».

 

«Приобретение KP media нацелено на укрепление лидирующей позиции UMH в украинском сегменте Интернета. Мы приобретаем одновременно долю рынка, сильные бренды и одну из лучших команд под управлением опытного медиа-менеджера Джеда Сандена», - зі свого боку, сказав Борис Ложкін.

 

Фінансовим радником угоди вистопила інветкомпанія Concorde Capital.

 

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про продаж KP Media Петру Порошенку та «Українському медіахолдингу» Бориса Ложкіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24481
Читайте також
04.04.2011 17:29
Сергій Лещенко, «Українська правда»
31 307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду