detector.media
04.04.2011 17:50
Власниками «Корреспондента» можуть стати Порошенко і Ложкін

Новим видавцем журналу та інтернет-видання «Корреспондент» може стати Петро Порошенко. Про це пише «Українська правда» з посиланням на власні джерела.

 

За інформацією «Української правди», про продаж активів KP Media з його засновником Джедом Санденом вели переговори також структури Ріната Ахметова. Однак на якомусь етапі в перемовини за «Корреспондент» вступив Петро Порошенко. «Він сказав Сандену приблизно таке: Джед, якщо ти не продаєш своє медіа, то мені нічого не треба. Але якщо продаєш, то продай мені, тому що в Україні не можна допустити концентрацію всіх медіа в руках однієї політичної команди», - розповіли джерела, обізнані з ходом переговорів.

 

У підсумку, як пише видання, Джед Санден вирішив не продавати свої медіа Рінату Ахметову, визначивши покупцем Петра Порошенка. Зараз угода перебуває на завершальному етапі, за крок до свого оформлення. Петро Порошенко і Джед Санден не стали коментувати інформацію про продаж «Корреспондента».

 

Співробітники видань Сандена розповідають, що станом на квітень він відійшов від справ: «Джед склав із себе усі повноваження, а виконавчий директор, яка працювала при ньому, виїхала зі свого кабінету та більше не приймає рішень, які до цього були в її компетенції».

 

За інформацією джерел, ціна продажу KP Media могла становити 15-18 мільйонів доларів.

 

У компанії Ахметова не сказали нічого нового. «Нам цікавий бізнес, який відповідає загальній стратегії розвитку групи - телебачення, інтернет і продакшн. Однак ніякі гіпотетичні угоди ми не коментуємо», - сказала Катерина Лапшина, директори СКМ з розвитку медійного бізнесу.

 

Очікується, що партнером Порошенка в управлінні KP Media буде Борис Ложкін, власник «Українського медіахолдингу». Зокрема, 29 березня гендиректором KP Media було призначено Віталія Гордуза, який до цього працював у Ложкіна.

 

Борис Ложкін відмовився від коментарів, сказавши лише одну фразу: «Ми ведемо багато різних переговорів, але я ніколи не коментую угоди, які не завершені».

 

Уже зараз Порошенко і Ложкін разом володіють радіо «Алла» і «Ретро-FM», а також планують спільно розвивати «Наше радіо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY